Gökçek'in hedefinde Aydın var

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaragücü'nün, eski kulüp başkanı Cemal Aydın'dan kurtulmadığı sürece ayağa kalkma ihtimalinin ''sıfır'' olduğunu iddia etti.

Yayınlanma: 28.09.2011 - 09:09
Abone Ol google-news

Gökçek,  yaptığı açıklamada, kendilerinin yönetimden ayrılmasından sonra sarı-lacivertli kulübün büyük bir çıkmaza girdiğini söyledi.

Cemal Aydın'ın kulübün borçlarını ödetip, tekrar buraya sahip olmayı planladığının çok net bir şekilde ortaya çıktığını belirten Gökçek, yönetimden ayrılmalarının ardından kulübün borçlarını ödeyemez hale geldiğini dile getirdi.

''Hiç temenni etmiyorum, son derece de üzülüyorum ama Ankaragücü, her yıl bir kademe inerek amatör kümeye kadar düşecek'' diyen Melih Gökçek, şöyle devam etti:
''Bu, iki kere iki dört olarak görünüyor. Çünkü, kısa bir süre sonra futbolcuların tamamı serbest kalıyor. Ancak, amatörden profesyonel yapabilecekleri oyuncularla maçlara çıkabilecekler. Süper Lig'de de bunun iş yapmayacağı ortada. 100 yıllık çınara, Cemal Aydın'ın kaprisleri kıydı, bitirdi. Tek sorumlu Cemal Aydın'dır ve tarih onu affetmeyecek. Cemal Aydın, aydınlığın tam tersini yapıp, Ankaragücü'nün istikbalini karartarak, yok etti. Bu saatten sonra geri dönüş imkanı yok. Niye yok, kim kalkıp o paraları bulacak ve kim ödeyecek. Bu kadar futbolcuyu alıp, daha sonra da elinden kaçıran yere kim ne yapacak? Tek çözüm, ilk genel kurulda Cemal Aydın'ın ya kendisi istifa eder ya da kulüpten ihraç ederler. Bu kulüp Cemal Aydın'dan kurtulmadığı sürece ayağa kalması sıfır ihtimaldir.''

Yargı kararından sonra Ankaragücü ile hiç bir ilgilerinin kalmadığını ve üyeliklerinin de iptal edildiğini anımsatan Gökçek, kulüple ilgili bir çalışma yapmak istese bile, bunu gerçekleştirme şanslarının olmadığını ifade etti.

Aile olarak futbola karşı büyük bir sevgilerinin olduğunu anlatan Melih Gökçek, ''Geçen dönem Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığını yapan Mahmut Özgener ve onun ekibinin icraatlarıyla, Cemal Aydın'ın ayak oyunları beni futboldan soğuttu'' dedi.

Gökçek, ''Ben dünyanın en büyük futbol tesislerini yapmıştım. Ama böyle spora yakışmayan ve hak etmeyen insanların yönettiği Süper Lig, hiç bir şeye layık değil. O tesisleri de Milli İstihbarat Teşkilatına verdim'' diye konuştu.

''Ankaraspor'u bıraktığıma bir milyon defa pişmanım'' diyen Melih Gökçek, ''Ben, tesisleri Ankara için yaptım, seyircisi var diye ve şampiyon olsun diye yaptım. Gül gibi takım vardı. Ankaraspor ile ilgili hiç bir kararım yok ve ayrıca futboldan uzaklaşmak istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Bundan sonra amatör sporlarla ilgileneceğini, bunların başında da güreş, halter, boks ve atletizm'in geleceğini vurgulayan Gökçek, ''Ben, enerjimi futbola vermiştim. Enerjimi amatör spora verseydim bir çok dünya şampiyonu çıkarabilirdik. Artık 'zararın neresinden dönersen kardır' diyorum'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler