"Akman Almanya'ya gidemiyor neden?"

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın gözaltına alınacağı, belki de tutuklanacağı korkusuyla Almanya'ya gidemediğini söyleyerek, ''Almanya'ya gidemeyen, Türkiye adına toplantılara katılamayan Sayın Akman, bu Meclis çatısı altında o koltukta oturuyor. Bu bir komedidir'' dedi.

Yayınlanma: 17.12.2008 - 09:40
Abone Ol google-news

2009 Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda CHP Grubu adına RTÜK Bütçesi üzerinde söz alan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, RTÜK kanununda yer alan ve kurul başkanının başka yerlerde görev yapamayacağına ilişkin düzenlemelere değindi.

RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın, Ticari Sicil Gazetesi'ne göre, Rehber Basın Yayın ve Organizasyon şirketinin hâlâ ortağı olduğunu belirten Gök, bu şirkette Akman'ın ortaklarından birinin Kanal 7'nin sahibi Zekeriya Karaman olduğunu söyledi.

Akman ile Karaman'ın ortaklığının burada bitmediğini, Deniz Feneri ve Türkiye'deki davalarda da bu iki ismin geçtiğini anlatan Gök, şöyle konuştu: ''Sayın Akman, bu Zekeriya Karaman'a her türlü yetkiyi veriyor. Bu yetkiyi RTÜK Başkanı, Kanal 7 televizyonunun sahibine veriyorsa, RTÜK Başkanının işvereni kimdir? Kamu mu, siz mi? Zekeriya Karaman mı? Sayın RTÜK Başkanının işvereni Sayın Karaman'dır. Kanal 7'nin sahibidir, Kanal 7'dir. Sayın Akman, Almanya'ya sık sık gidip gelen bir insan. Almanya'da davaları var. 2007 yılından bu yana Almanya'ya gidemiyor. Neden? Çünkü hakkındaki iddialar ve özellikle Deniz Feneri davası ve kooperatif meselesi var. Sayın Akman, Almanya'ya gidemiyor, neden? gözaltına alınacak, belki tutuklanacak. Bakın ki ironiye, Almanya'ya gidemeyen, Türkiye adına toplantılara katılamayan Sayın Akman, bu Meclis çatısı altında o koltukta oturuyor. Bu bir komedidir. Türkiye'nin onuru bu kadar ayaklar altına alınamaz''

Zahid Akman'ın Almanya'da ortağı olduğu ve RTÜK Başkanı olduktan bir süre sonra ayrıldığını ifade eden şirketlerin isimlerini okuyan Gök'e, AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, ''Belgesi var mı?'' diye tepki gösterdi. Gök, ''Meclis, RTÜK ile alakalı olamayacak, orada görev yapamayacak bir insanı, aklamaya çalışamaz'' dedi.

Gök, Almanya'daki Deniz Feneri davası patlak vermeden önce RTÜK Kanunu'nda bir değişiklik yapıldığını ve Akman'a soruşturma ve yargılama yasağı getirildiğini söyledi. Akman ile ilgili soruşturmanın, Başbakanın iznine tabi tutulduğunu dile getiren Gök, ''Yani Akman, koruma altına alındı'' dedi.
 

Haşim Kılıç'ı eleştirdi

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü de Anayasa Mahkemesi'nin bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, Kurum Başkanı Haşim Kılıç'ı eleştirdi. Yüksek Mahkeme'nin, 46 yıllık tarihinde bugünkü kadar hiçbir zaman tartışma konusu olmadığını ifade eden Mengü, bu durumun, Kılıç'ın tartışmalı bir şekilde mahkemeye üye seçilmesinden kaynaklandığını söyledi.
Kılıç'ın açıklamalarıyla tarafsızlığını yitirdiğini açıklayan Mengü, ''Sayın Haşim Kılıç'ın laiklik ilkesiyle sorunu olduğu açıktır'' dedi.

Bu ülkeyi kuranların temel değerlerinin, laiklik olduğuna dikkati çeken Mengü, Anayasa Mahkemesi'nde önemli davalara raportör olarak Doç. Dr. Osman Can'ın atanmasını eleştirdi. Mengü, Haşim Kılıç'ın yandaşı olan bu kişiyi benzer davalara raportör olarak atadığını söyledi.

Can'ın, laiklik ve milliyetçilik ile ilgili sözlerinden örnekler veren Mengü, ''Anayasanın temel niteliği laiklik olduğuna göre, buna karşı olan bir raportörün her önemli davaya özel raportör olarak verilmesi, Başkanın görevini tarafsız yapmadığının açık bir kanıtıdır'' dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AKP ideolojisinden kopamadığını belirtti.

DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisine yönelik sözlerini eleştirerek, ''Başbakanın yaptığı kışkırtıcı ve hakaret dolu konuşma da ret, inkarcı ve ırkçı anlayışın talihsiz bir tekrarıydı. Anti-Kürt ittifakında bu çatı altında benzeşenler, bir kez daha uzlaştılar'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler