TSK'de evrak sızmasına elektronik önlem

Türk Silahlı Kuvvetleri, son dönemde Ordu'dan bazı evrak ve belgelerin sızması üzerine yeni bir projeye imza atacak. Savunma Sanayi İcra Komitesi'nin yarındaki toplantısında, "Mesaj ve evrak dağıtım sistemi projesine" start verilecek. Bu sistemde evrak ve belgelerin, elektronik ortamda güvenlikli olarak dağıtımının yapılması hedefleniyor.

Yayınlanma: 17.12.2008 - 10:29
Abone Ol google-news

Ordu'dan son dönemde bazı belge ve evrakların sızması, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yeni arayış ve önlemlere yöneltti. Bu çerçevede yarın yapılacak Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısında, belge ve evrakların, elektronik ortamda güvenlikli olarak dağıtımını yapacak yeni bir sistem için 'start' verilecek.

Savunma Sanayi İcra Komitesi, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ankara'da toplanacak. Toplantının ana gündeminde, Göktürk Projesi olarak da bilinen Keşif ve Gözetleme Uydusu'nda nihai karar çıkması bekleniyor. Proje, uzun bir süredir askerler ile hükümetin farklı tercihleri nedeniyle bir türlü sonuçlanamamıştı. İtalyan Telespazio, Alman OHB ve İngilizlerin EADS Astrium firmalarının yarıştığı ihalede, başta Hava Kuvvetleri Komutanlığı olmak üzere Genelkurmay Başkanlığı ihalenin Almanlara verilmesi istiyor. Askerler uydu kapasitesi açısından Almanların verdiği teklifin daha cazip olduğunu belirtirken, siyasi kanadın ise İtalyanlara göz kırptığı bildiriliyor.

Alınan bilgiye göre, teknik kapasite açısından yapılan değerlendirmelerde, daha önce daha alt sıralarda yer alan İtalyan Telespazio, son teknik değerlendirmede bir anda ilk sıraya yükseldi. Yarın yapılacak toplantıda, Göktürk Uydu Projesi'nin büyük bir olasılıkla İtalyanlara verileceği bildiriliyor. Toplantı karar alınacak diğer gündem maddeleri ise sırayla şöyle:

Taktik Tekerlekli Araç Alımı
Cougar eğitim helikopteri simulatör tedariği
LCT olarak da bilinen Süratli Amfibi Gemi alımı. Bu gemiler savaş zamanında denizden birlik intikali görev fonksiyonuna katkı sağlayacak, barış döneminde de doğal afetlerde yardım, insani yardım ve tahliye harekatı gibi savaş dışı harekat görevlerde kullanılacak. Bu projede, Dearsan Gemi İnşaat Sanayi A.Ş, Desan ve Meteksan İş Ortaklığı, Furtrans - A.D.İ.K Ortak Girişimi ve İstanbul Denizcilik Gemi İnşa San. Ve Tic. A.Ş yarışıyor.
 

 

-e- evrak dönemi

Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yakından ilgilendiren bir projenin başlangıcına da 'start' verilecek. Mesaj ve Evrak Dağıtım Sistemi Projesi'nde, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki iç yazışmaların, evrakların ve belgelerin elektronik ortamda güvenlikli olarak dağıtımı hedefleniyor. Bilindiği gibi son dönemde TSK'ye ait bazı iç yazışmalar ve belgeler, bazı basın ve yayın organlarında yer almıştı. Yeni sistem ile yazılı evrak ve belgeden vazgeçilirken, bunun elektronik ortamda güvenlikli olarak dağıtımının yapılması hedefleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler