Fuat Çapa'dan milli takıma destek

Teknik direktör Fuat Çapa, A Milli Futbol Takımının 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasına katılacağına inandığını söyledi.

Yayınlanma: 13.10.2011 - 10:34
Abone Ol google-news

Teknik direktör Fuat Çapa, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde gruptaki son maçlarında Belçika'yı yenen Almanya'nın ve Azerbaycan'ı yenen Türkiye'nin beklenen sonuçları aldıklarını ifade etti. Play-off maçlarına kadar milli takımın daha iyi olacağını belirten Çapa, ''Play-off maçlarının oynanacağı dönemde Spor Toto Süper Lig'de 9 ya da 10. haftaya gelinmiş olacak. Takımlar iyice oturmuş olacak. Futbolcuların performansları bu aradaki zamanda yükselecektir. Sakat futbolcuların da iyileşecek olmaları, Türkiye için büyük avantaj teşkil edecek'' dedi.

Play-off'da oynanacak 2 karşılaşmanın Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası'nda olup olmayacağını belirleyecek maçlar olacağının altını çizen genç teknik adam, ''Bu maçlarda futbolcuların konsantrasyonu üst düzeye yükselecektir. Heyecanı yüksek karşılaşmalara oyuncuların motivasyonu da yükselir. Ben bu 2 karşılaşmanın ardından Türkiye'nin finallere kalacağına inanıyorum. 2010 Dünya Kupası'nda yer alamadık boynumuz bükük kaldı. Umuyorum 2012'de boynumuz bükük kalmayacak'' diye konuştu.

 

'Yapılan 1 kaşıkta teknik direktör boğmak'

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in PSV Eindhoven'de görev aldığı dönemde, tecrübeli teknik adamla birlikte çalışan Fuat Çapa, Hiddink'e güvenilmesi gerektiğini söyledi. Hollandalı teknik adamın kariyerindeki başarılarının ortada olduğunu ve isminin tartışılmasını anlayamadığını belirten Çapa, sözlerini şöyle tamamladı: ''Güney Kore, Avustralya ve Rusya milli takımlarıyla yaptıkları ortada. Hiddink'e güvenmeli ve saygı duymalıyız. Hiddink ne yapsın? Play-off'a kaldığı için mi eleştiriliyor, bu takım daha önce de play-off'a kalmadı mı? Bir kaşıkta teknik direktör boğmaya, fırtına koparmaya çalışıyorlar. Türk futbolunun Hollandalı teknik adamdan alacağı çok şey var. Sabretmeyi öğrenmeliyiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler