CHP'ye sanatçı desteği

İstanbul'da CHP'ye katılan Emre Saltık, Arda Esen, Aydın Öztürk, Ali Tutal, Arzu, Kıvırcık Ali, Gülcihan Koç, Mustafa Dolu gibi bazı sanatçı ve gazetecilere parti rozetleri takıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin katılımları "CHP'nin İstanbul'da böyle bir güce, böyle bir enerjiye ihtiyacı vardı'' şeklinde değerlendirdi.

Yayınlanma: 17.12.2008 - 14:50
Abone Ol google-news

İstanbul'da CHP'ye katılanlara parti rozetleri törenle takıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, ''Çok değerli sanatçılarımız CHP'ye güç katmak istediler. CHP'nin İstanbul'da böyle bir güce, böyle bir enerjiye ihtiyacı vardı'' dedi. Gürsel Tekin, daha sonra yönetmen Emre Saltık, yönetmen ve oyuncu Arda Esen, şair Aydın Öztürk, sinema sanatçısı Ali Tutal, gazeteciler Mustafa Dolu ve Üzeyir Darıcı, şarkıcı Arzu, Kıvırcık Ali, Mustafa Özarslan, Gülcihan Koç ve Özcan Türe ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Gönül Alpaydın'a CHP rozetini taktı.

Tekin, partiye katılan sanatçılardan yerel seçimlerle ilgili bir şarkı hazırlamasını beklediğini ifade etti. Bu arada partiye katılan ancak mazeretleri nedeniyle törene gelemeyen Tolga Sağ ve eşi Pınar Sağ ile yönetmen Ömer Uğur ve tiyatro sanatçısı Selçuk Uluergüven'e rozetlerinin daha sonra takılacağı bildirildi.
 

Mezarlık iddiası

Katılım töreninde bir gazetecinin ''AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın yeni taşındığı binanın altında Bektaşi Tekkesi Mezarlığı olduğu yolunda iddialar var. Sizin de bu konuda çalışmanız vardı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Tekin, bir televizyon kanalında bununla ilgili haber çıktığını, televizyondaki manzaranın hoş olmadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde 1995 yılında Karacaahmet Mezarlığı yanında bir cemevi tarafından ek bina yapıldığını ve o binanın Erdoğan tarafından yıktırıldığını söyleyen Tekin, Erdoğan'ın o dönemde ''Mezarlıkta bina olur mu? Yıktım'' şeklinde açıklaması olduğunu belirtti.

Tekin, şunları kaydetti: ''Şimdi aynı hassasiyeti sayın Başbakandan bekliyoruz. Burası bir mezarlık yeri. Sonuç itibariyle sadece Alevi yurttaşlarımızın mezarlığı olması yetmiyor. Kimin olursa olsun, ister Ermeni, ister Yahudi, ister Müslüman, netice itibariyle eğer bugünkü iktidarın yaşayan insana saygısı yoksa, ölüye inşallah vardır diye düşünüyorum. O hassasiyet içerisinde sayın Başbakanın tavrını bekliyoruz.''

Sanatçı Emre Saltık da bu sorunun Alevi Bektaşi geleneği anlamında olsa da aslında insani ve insana dair bir sorun olduğunu dile getirerek, mezarlar üzerinde yapılacak binanın hiçbir tarafta yeri olmadığını kaydetti.

Bir gazetecinin Emre Saltık'ın Kartal Belediye Başkanlığı için aday adayı olup olmadığının sorulması üzerine Tekin, Saltık'ın böyle bir talebi olması halinde bunun görüşüleceğini belirtti.
 

Gazeteci Dolu'ya tepki

Bu arada, törenin ardından CHP Beyoğlu İlçe üyesi olduğunu dile getiren bir grup, il binasının koridorunda bir araya gelerek CHP'ye bugün katılan gazeteci Mustafa Dolu'nun çalıştığı gazete aracılığıyla partinin kurumsal kimliğine yönelik saldırılarda bulunduğunu kaydetti ve Dolu'nun CHP'ye katılmasını doğru bulmadıklarını belirtti.

Dolu'nun Beyoğlu Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu iddia eden partililer, ''CHP'nin Beyoğlu belediye başkan adayı diğer namuslu insanlara gazete haberiyle saldırdıktan sonra hangi yüzle oy isteyecek?'' diye konuştu.

Bunun üzerine gazetecilere açıklama yapan Mustafa Dolu, partililerin iddia ettiği bir haber yapmadığını dile getirdi. Beyoğlu Belediye Başkanlığına aday adayı olmak için başvuracağını doğrulayan Dolu, ''Sanırım o kişileri diğer aday adayları buraya gönderdi'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler