Seçmen artışıyla ilgili yeni iddia

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Dağdaki PKK'lilerin da seçmen yazıldığı" yönündeki iddialarına bir yenisini daha ekledi. Vural, DTP Van Milletvekili Kurtulan'ın PKK'li eşi Piro kod adlı Salman Kurtulan'ın seçmen yazıldığına ilişkin iddiasının ardından, bu kez Beritan Hilal kod adlı 13 Ocak 2007'de Gabar'da öldürülen terörist Mercan Kara'nın da seçmen yazıldığı iddiasını gündeme getirdi.

Yayınlanma: 17.12.2008 - 15:18
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında seçmen sayısındaki artış ve "Dağdaki PKK'lilerin da seçmen yazıldığı" yönündeki iddialar konusunda değerlendirmelerde bulundu.

2007 yılında Küpeli'de askerleri öldüren bir grup teröristin Gabar'da etkisiz hale getirildiği yönünde basında haberlerin yer aldığını hatırlatan Vural, öldürülen teröristler arasında Beritan Hilal kod adlı Mercan Kara isimli teröristin de bulunduğunu söyledi. Mercan Kara'nın Şırnak ili Uludere ilçesi Güneşli Mahallesi'nde seçmen olarak kaydedildiği iddiasında bulunan Vural, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in mantığına göre TC kimlik numarası varsa ölü bir kişinin bile seçmen olarak kabul edildiğini söyledi. Ölüleri, dağdakileri seçmen olarak kabul eden bir seçmen kütüğü anlayışının siyasi amaç taşıdığını kaydeden Vural, YSK'nın, bu işlemleri yapanlar hakkında cezai işlem yapmasını talep ettiklerini söyledi.


"Adalet Bakanı herhalde Irak'ın kuzeyine gidip tanışacak"

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, DTP Van Milletvekili ve Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan'ın PKK'li eşi Salman Kurtulan'la ilgili sözlerini de eleştiren Oktay Vural, "Adalet Bakanı'na soruyorum; hangi sıfatla seçmen kütükleri konusundaki endişelere cevap verme ihtiyacı içindesiniz? Size ne, sizi kim görevlendirdi? Yargı teminatı altındaki YSK'ya siyasi müdahale mi yapmak isteniyor, bu vahim bir durumdur. Sayın Bakan siz bu endişeleri giderecek makam değilsiniz. Adalet Bakanı'nın bu ifadeleri seçmen kütüğüne müdahaledir. YSK'yı baskı altına almaya yöneliktir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemiyle ilgiliyse muhatabı İçişleri Bakanı'nıdır. TÜİK sorgulanıyorsa muhatabı Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'dir. Bu ifadeler, siyasi müdahale arzusu içinde olunduğunu ortaya koyuyor." diye konuştu.

Bakan Şahin'in Salman Kurtulan'la sözlerinin vahim ve aymazlık olduğunu kaydeden Vural,
"Adalet Bakanı herhalde Irak'a gidip tanışacak. Bu ne aymazlık Bu nasıl Adalet Bakanı. YSK konuyla ilgili toplantı kararı aldı siz niye müdahil oluyorsunuz. Herhalde hükümet terörle mücadelede müthiş bir yöntem bulmuş, seçmen yazıp gelince yakalayacaklar. Dahiyane bir fikir tebrik ediyorum. Bakanın sözleri gülünecek bir cevaptır" dedi. Bakan Şahin'e, "dağda olup da seçmen yazılan kimler olduğu"nu soran Oktay Vural, "Adalet Bakanı Salman Kurtulan'la çok tanışmak istiyorsa eşi vasıtasıyla tanışabilir, hayrını görsün" diye konuştu. Vural, İstanbul Beylikdüzü'nde 8 bin 303 sanal seçmen yazıldığı iddiasını da gündeme getirerek "hükümet seçmen ithali yapmış olabilir, Irak'ın kuzeyinden ithal ettiklerine göre" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler