Mini anayasa paketi yolda

Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Adalet Bakanlığı’nın mini bir anayasa değişikliği hazırlığında olduğunu söyleyerek Avrupa Birliği’nin istediği düzenlemeler dahil, 10-12 maddelik bir değişiklik paketinin sinyalini verdi. Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, paketin yerel seçimlerden sonra TBMM Genel Kurulu’na getirilebileceğini bildirdi.

Yayınlanma: 17.12.2008 - 20:36
Abone Ol google-news

NTV’ye konuşan Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AKP’nin yeni anayasa hazırlığının başörtüsüne boğulduğunu, ancak muhalefetle uzlaşılması halinde küçük bir paketin hayata geçirilebileceğini söyledi. Kuzu, “Çıkış yolu olarak bir şeyin tamamını elde edemiyorsak, oturup yine iktidar ile muhalefet birlikte daha mini paketler, 10-12 maddede bir değişiklik olabilir mi şeklinde bir düşüncemiz oldu. Bu noktada Adalet Bakanlığı’nda birtakım çalışmalar yürütülüyor” diye konuştu. Burhan Kuzu, anayasa değiştirmedeki yetki konusunda ise “Meclis, anayasa değişikliği konusunda ‘Anayasa Mahkemesi ne der’ kaygısı içerisinde ve ancak o bağlamda işin üzerine gidebilecek” dedi.

Yerel seçimlerin ardından düzenlemenin Genel Kurul’a taşınabileceğini belirten Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, “Paket daha önce hazırlanan taslak metinlerden yola çıkılarak AB çalışmaları bağlamında şekillenebilir” diye konuştu. Kuzu, şunları söyledi: “Ulusal Program çerçevesinde özellikle AB bağlamında yapılacak değişiklikler olsa gerek. Yargı alanında reform yapılması üzerinde duruyorlar. Ombutusmanlık Yasası’nı çıkardık. Anayasa Mahkemesi, ‘Anayasa hükmü yoktur’ diye iptal etti. Hiçbir siyasi parti mensubunun buna karşı çıkacağını zannetmiyorum. Yargı ile alakalı bölümlerden seçilip bir mini paket hazırlanıp, Genel Kurul’un önüne getirilebilir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler