5 şehit, biri çocuk 3 ölü

Bitlis'in Güroymak ilçesinde teröristlerve düzenlenen bombalı saldırıda 5 polis şehit oldu, biri kız çocuğu 3 yurttaş da saldırıda hayatını kaybetti. Mardin'de askeri konvoyun geçisi sırasında teröristlerce önceden döşenen mayının patlaması sonucu 1 asker yaralandı. Tunceli ve Doğubeyazıt'ta ise karakola taciz ateşi açıldı.

Yayınlanma: 18.10.2011 - 13:15
Abone Ol google-news

Bitlis'te meydana gelen patlamanın Güroymak çıkışında polis aracının geçişi sırasında menfeze yerleştirilen bombanın patlaması sonucu gerçekleştiği öğrenildi. Patlamada, 5 polis şehit oldu, 3 yurttaş hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları bölgede patlamanın etkisiyle büyük bir çukurun oluştuğunu ifade etti.

 

Sanık ve sanığın 5 çocuğunu adliyeye götürüyorlardı

Bitlis Valiliği'nce dağıtılan basın notunda, Güroymak adliyesinde, bir sanığın duruşmasında hazır bulundurulmaları yönünde Güroymak adli makamlarından alınan talimat doğrultusunda, Bitlis il merkezinde ikamet eden sanığın kardeşi Cahit Eraslan ve sanığın 5 çocuğunun, il merkezinden alınarak Güroymak adliyesine götürüldüğü belirtilerek, şöyle denildi:
''18 Ekim 2011 Salı günü saat 15.00 sıralarında, Güroymak ilçesine, 5 kilometre mesafede karayolunun altından geçen menfeze yasadışı örgüt mensuplarınca yerleştirilen yüklü miktarda patlayıcının, Güroymak ilçe Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı aracın geçişi sırasında, uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu, Güroymak İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları, Şaban Kılıçarslan (Adana), Kamuran Ercan (Van), Bülent Emen (Balıkesir), Volkan Sabaz (Ağrı), - Yalçın Demir, (Ağrı) şehit olmuş, çocuklardan Hiramuz Eraslan (4), Ferit Eraslan (23) ve sanığın kardeşi Cahit Eraslan (30) hayatlarını kaybetmişler, çocuklardan Esra Eraslan(14), Enis Eraslan(10) ve Mihriban Eraslan isimli şahıslar ağır, Mehmet Korkmaz (36) isimli vatandaş ise hafif yaralanmıştır. Yaralıların Bitlis Devlet Hastanesindeki tedavilerine devam edilmekte olup, saldırıyı düzenleyen yasadışı örgüt mensuplarının yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır.''

 

4 ve 13 yaşındaki iki çocuk hayatını kaybetti

Vali Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe girişinde, menfeze döşenen kablolu bir patlayıcının, uzaktan kumandayla infilak ettiğini belirterek, şöyle konuştu:
''Patlamada yaralanan vatandaşlardan biri de hayatını kaybetti. Ayrıca patlamada polis memurlarından Adana nüfusuna kayıtlı Şaban Kılıçarslan, Balıkesir nüfusuna kayıtlı Bülent Emen, Ağrı nüfusuna kayıtlı Volkan Sabaz, Ağrı nüfusuna kayıtlı Yalçın Demir ve Van nüfusuna kayıtlı Kamuran Ercan şehit oldu. Patlama esnasında yoldan geçen kamyonette bulunan Hiranur Eraslan (4), Ferit Eraslan (23) ve Resul Eraslan hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler, Bitlis'in Güroymak nüfusuna kayıtlılar. Kamyonet sürücüsü Mehmet Korkmaz ayakta tedavi edilirken, olayda ağır yaralanan Deniz (10), Esra (14) ve Mihriban Eraslan (17) da yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.''

 

Şehit polis memurunun evine ateş düştü

Bitlis'in Güroymak ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Bülent Emen'in (37), Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki evine ateş düştü.

Yaklaşık 1,5 yıl önce Güroymak'a tayini çıkan ve ailesini daha önce görev yaptığı Lapseki'de bırakıp görev yerine giden Emen'in şehit olduğu haberini, eşi Fatma Emen'e Emniyet yetkilileri verdi.

Acı haberi alınca büyük üzüntü yaşayan kadını, yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sarı ve polis memurunun daha önce birlikte çalıştığı arkadaşları, aileye taziye ziyaretinde bulundu.
Şehidin evine büyük bir Türk bayrağı asıldı.

Fatma Emen ile oğlu Bahadır (11) ve kızı Eylül (6), Emniyete ait bir araçla, memleketleri Balıkesir'in İvrindi ilçesine götürüldü.

Polis memuru Emen'in yaklaşık 10 yıl Lapseki'de görev yaptığı, Gelibolu'da kısa bir süre çalıştıktan sonra da Güroymak'a gittiği öğrenildi.

 

Volkan Sabaz'ın Kocaeli'deki ailesinin evinde büyük hüzün yaşanıyor

Polis memuru Volkan Sabaz'ın (22) Kocaeli'de bulunan ailesinin evinde hüzün yaşanıyor.

Sabaz'ın haziran ayında şark görevi için Bitlis'e gittiği 7 Ekim'de nikahlandığı ve 19 Kasım'da ise İzmit'te düğün yapacağı öğrenildi.

Kartepe ilçesi Arslanbey Atakent Mahallesi'nde oturan şehit polis Volkan Sabaz'ın ailesine Kartepe İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Toprak taziye ziyaretinde bulundu. Baba Mehmet anne Makbule ve kardeşlerine başsağlığı dileyen Toprak, ''Vatanımız, milletimiz, devletimiz sağ olsun. Bunu hiçbir zaman unutmayın, bu ülkede bu kadar şerefli insan varken şerefsizlerin hesabını soracaklardır. Sadece bunu söylemek istiyorum'' dedi.

Şehidin ağabeyi Hakan Sabaz ise kardeşinin 2009 yılında Başiskele İlçe Emniyet Müdürlüğünde göreve başladığını ve 2,5 ay önce de nişanlandığını, haziran ayında da şark görevinin çıktığını söyledi.

 

Şehit polis Kamuran Ercan'ın evinde yas var

Bitlis'in Güroymak ilçesinde düzenlenen hain saldırıda, şehit olan polis memuru Kamuran Ercan'ın baba evinde yas var.

Şabaniye Mahallesi, Yeşilova sokaktaki 3 katlı bir evde yaşayan Ercan'ın ailesi, acı haberi eve gelen telefonla öğrendi. Baba İdris Ercan ile kayınpederinin evini ziyarete gelen şehit polisin eşi, haberi aldıktan hemen sonra Güroymak'a gitti.

Kürtçe ve Türkçe ağıtların yükseldiği eve Türk Bayrağı asıldı. Anne Asmihan Ercan ile şehit polisin kız kardeşleri zaman zaman fenalaştı. Kapıda bekleyen sağlık görevlileri, evde fenalaşan kişilere anında müdahalede bulundu.

Öte yandan 3 ay önce dünya evine giren şehit polisin, ailenin en büyük çocuğu olduğu öğrenildi.

Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun ile Emniyet Müdürü Mastafa Uçkan da şehit Ercan'ın evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu.

 

Ağrı'da büyük üzüntü

Bitlis'in Güroymak ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen polis memuru Yalçın Demir'in (24) Ağrı'daki ailesinin evinde hüzün yaşanıyor.

Saldırıda şehit olan Demir'in acı haberi, Sıtkıye Mahallesi Yüce Sokak'ta ikamet eden ailesi ve yakınlarına, emniyet müdürlüğü yetkileri tarafından verildi.

Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba Hasan Demir, Güroymak ilçesine hareket etti.

Demir ailesinin beş çocuğundan ikincisi olan polis memuru Yalçın Demir'in bir hafta önce, Bolu'daki arkadaşını ziyaret ettiği, daha sonra Ağrı'ya gelerek, annesi Nuran Demir ile Güroymak'a gittiği öğrenildi.

Şehit polisin evinin önünde 112 ambulans ekibi beklerken, yakınlarının başsağlığına geldikleri görüldü.

 

Adana'da yas

Bitlis'in Güroymak ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen polis memuru Şaban Kılıçarslan'ın (41) Adana'daki ailesinin evinde acı var.

Kılıçarslan'ın, ailesini 13 yıl boyunca görev yaptığı Adana'da bırakarak Temmuz ayında tayininin çıktığı Bitlis'e gittiği belirtildi.

Merkez Çukurova ilçesi Şambayad Mahallesi'nde oturan, şehit polis Şaban Kılıçarslan'ın ailesine Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bayram Tekin taziye ziyaretinde bulunarak, ''Teşkilatımız çok başarılı bir çalışanını kaybetti. Acımız büyük'' dedi.

İki erkek bir kız çocuğu babası olan şehit polisin evinin önünde 112 ambulans ekipleri hazır bekletilirken, eski mesai arkadaşları ve yakınlarının başsağlığına geldiği görüldü.

 

Cumhurbaşkanı bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5 polisin şehit olduğu, 2 sivilin hayatını kaybettiği Güroymak'taki patlamayla ilgili olarak Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'dan bilgi aldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bitlis'in Güroymak ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen mayınlı saldırıda, 5 polis memurunun şehit olması, 3 yurttaşın da hayatını kaybetmesi nedeniyle İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e başsağlığı mesajı gönderdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Anne karnındaki doğmamış bebeğe, savunmasız insanlara, cami imamlarına, en mutlu günlerinde gelin ve damatlara saldıracak kadar gözünü kan bürümüş örgüt militanlarının, Güroymak'ta da sokaktaki 4 yaşındaki masum yavruya kastetmeleri, nasıl bir panik ve çaresizlik içinde olduklarını göstermesi bakımından son derece manidardır'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bitlis ve Mardin'deki terör saldırını kınarken, "İnsanlık suçu terörü de, terörist saldırıyı da lanetliyorum" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörün insanlık dışı eylemlerinin tahammül ve dayanma sınırını yıkarak, kritik noktaya ulaştığını belirterek, ''Yaptığı yanlışlarla PKK'yı dirilten, Kandil'den gelen kuryelerin mesajlarını uygulayan ve bebek katili ile görüşme masaları kuran AKP hükümeti milletimizi endişe verici bir bölücülük dar boğazına sürüklemiştir'' dedi.

Meclis'te grubu bulunan tüm siyasi partiler ise saldırıyı kınadı.


 

Mardin'de konvoya saldırı: 1 asker yaralı

Mardin ile Ömerli İlçesi arasında bulunan Hop Geçidi Mevkisinde askeri konvoyun geçişi sırasında PKK’li teröristlerce yola döşenen mayın, uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada, 1 asker yaralandı. Saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Mardin Valisi Turhan Ayvaz, “Yaralı asker Mardin Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Bölgede çalışmalar sürüyor” dedi.

 

Tunceli'de karakola saldırı

Tunceli'’in Nazimiye ilçesinde Dereova Jandarma Karakolu’na uzun namlulu silahlarla saldırı düzenleyen PKK’liler, karakoldaki askerlerin anında karşılık vermesiyle kaçtı. PKK’lilerin kaçış noktalarına Kobra helikopterler yoğun ateş altına aldı. Bölgede operasyonların Büyükyurt, Ramazan, Doğantaş köylerinin dağlık alanlarında sürdüğü belirtildi.

 


Doğubayazıt'ta polis karakoluna taciz ateşi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki bir polis karakoluna uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulunuldu.

Doğubayazıt Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, yaptığı açıklamada, Büyük Ağrı Caddesi üzerinde bulunan Uluyol Polis Karakoluna, akşam saatlerinde terör örgütü mensuplarınca bir aracın içerisinden uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğunu belirtti.

Polis ekiplerinin anında karşılık vermesi üzerine, teröristlerin bir roketatarı ateşleyerek olay yerinden kaçtığını ifade eden Yılmaz, ''Terör örgütü mensupları tarafından ateşlenen roketatar bir vatandaşın evin duvarına isabet etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, polis ekiplerimiz kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler