SGK'nın adını kullanarak dolandırıyorlar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kurumun adını kullanarak yapılan dolandırıcılık girişimleri konusunda yurttaşları uyardı. SGK, kurumun adını kullanarak emekli aylığı alanlar kişilerden çeşitli sebeplerle para tahsil etmeye çalışanların kurumla hiç bir ilgisi olmadığını açıkladı.

Yayınlanma: 18.12.2008 - 11:22
Abone Ol google-news

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kurumun adını kullanarak yapılan dolandırıcılık girişimleri konusunda açıklamlarda bulundu. SGK'dan yapılan açıklamada, çeşitli illerde, kurumun adını veya kurumu çağrıştıracak isimler kullanarak, emekli aylığı alanların evlerine gidip, ölüm yardımı ödemesi yapılabilmesi için para tahsil etmeye çalışan kişilerin olduğu yönünde ihbarlar geldiği ifade edildi.

İhbarların özellikle İstanbul'da yoğunlaştığı ve bu kişilerin yakalarında tanıtım kartı bulunduğu ancak bu kartlara itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

Kurum çalışanlarının dolaşarak emekli maaşlarıyla ilgili işlem yapma yetkisi bulunmadığı bildirilen açıklamada, "Vatandaşlarımıza, işlemler hakkında gerekli bilgi, Kurumumuz yetkili amirlerinin imzasını taşıyan resmi evrak ile irtibat adreslerine gönderilmekte, bu evrakta vatandaşlarımızın yapması gereken işlemler açıkça belirtilmektedir" denildi.

Ayrıca, bazı kişilerce, "Sosyal Güvenlik Dergisi" ya da "Sosyal Sigorta Gazetesi" gibi yayınların işyerlerine satılmak istendiğinin de tespit edildiği belirtilen açıklamada, bu tür yayınların kurumla hiçbir ilgisinin olmadığı bildirildi. Aylık periyotta çıkarılan ve ücretsiz olarak abonelere dağıtılan "Sosyal Güvenlik Kurumu Aylık Haber Bülteni" adlı yayın dışında kuruma ait başka bir dergi ya da gazetenin bulunmadığı vurgulanarak, işverenlerin söz konusu girişimlere itibar etmemeleri istendi.

Kurumun, yasalarla belirlenen haller ve özel yetkilendirilen personeli dışında hiçbir çalışanı ile tahsilat yapmadığının altı çizilen açıklamada, yurttaşların kurum uygulamaları ile gerekli bilgilere http://www.sgk.gov.tr internet adresinden ulaşabileceği belirtildi. Yurttaşların yasal olmayan taleplere karşı "ALO 155" ihbar hattına veya en yakın emniyet birimine başvurmaları da istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler