Yimpaş davası görüldü

''SPK Kanunu'na muhalefet ve izinsiz aracılık faaliyetinde bulunmak'' iddiasıyla yargılanan Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ile 6 yönetici 2'şer yıl hapis, 10'ar bin YTL para cezasına çarptırıldı. Şirketin 3 yöneticisi hakkında beraat kararı verildi.

Yayınlanma: 18.12.2008 - 14:31
Abone Ol google-news

Merkezi Yozgat'ta bulunan Yimpaş Holding'e bağlı Yimpaş İhtiyaç Maddeleri Pazarlama AŞ'de ''SPK Kanunu'na muhalefet ve izinsiz aracılık faaliyetlerinde bulunmak'' iddiasıyla yargılanan 7 şirket yöneticisine 2'şer yıl hapis, 10'ar bin YTL para cezası verildi.

Yozgat 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar katılmadı. Sanıklardan Mehmet Ali Lekesiz'i avukat Fahri Açıkgöz, Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ve diğer yöneticileri avukatlar Ruhi Bacanlı ve Süleyman Yılmaz, SPK'yı ise avukat Ebru Ayhan temsil etti.

Mahkeme Başkanı Atilla Çoban, sanık avukatlarının son sözlerini aldıktan sonra kararı açıkladı. Dursun Uyar ile o dönemde şirket yönetiminde bulunan Mehmet Ali Lekesiz, Atilla Çoban, Mehmet Muti Yavuz, Hayrullah Ulusoy, Mustafa Dağ ve Salih Metin Yücel, 2'şer yıl hapis, 10'ar bin YTL para cezasına çarptırıldı.

Sanıklardan Yaşar Keskin'in savunmasının alınmaması nedeniyle yargılanmasının devamına, Mustafa Güleç, Mithat Erberk ve Bayar Demir'in ise beraatına karar verildi.

''SPK Kanunu'na muhalefet ve izinsiz aracılık faaliyetlerinde bulunmak'' iddiasıyla 2002'de açılan dava 2003 yılında Dursun Uyar ile 10 yöneticinin lehinde sonuçlanmıştı. SPK'nin itirazıyla kararın Yargıtay tarafından bozulması üzerine, davanın 2004'te Yozgat 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmesine başlanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler