Yunanistan'dan turizm sektörü için destek programı

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, uluslararası mali krizden etkilenen turizm sektörünü desteklemek için bir program hazırladıklarını açıkladı. Karamanlis, "Hükümetimiz, gerekli görülen her alanda ek önlemler almaya ve uygulamaya hazırdır'' dedi.

Yayınlanma: 18.12.2008 - 15:41
Abone Ol google-news

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, turizm sektörünü konu alan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda alınan kararlar hakkında bilgi verdi.

Yunanistan'ın tanıtımına yönelik fonun yüzde 50 oranında artırılacağını belirten Karamanlis, turizm işletmelerinin vergi borçlarının bir yıl erteleneceğini, ayrıca Maliye Bakanlığı'nın turizm şirketlerine KDV geri ödemelerini bekletmeden yapacağını söyledi.

Turizm sektörünün AB fonları ve daha önce açıklanan finans sektörünü güçlendirme programıyla mali açıdan destekleneceğini kaydeden Karamanlis, Atina'daki otellere özel bir önem verileceğini söyledi.

Karamanlis, ''Uluslararası mali krizin ülkemizdeki etkisi bu aşamada küçük çaplıdır, ama Yunanistan dünyanın dışında değil. Hükümetimiz, gerekli görülen her alanda ek önlemler almaya ve uygulamaya hazırdır'' dedi. Yunanistan'da yaklaşık bir milyon kişinin istihdam edildiği turizm sektörü, ülke ekonomisinin motoru olarak kabul ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler