'Ankara'yı Gökçek'ten kurtarmak için istifa ettim'

Ankara İl Genel Meclisi Başkanı Emrullah Eren, ''Ankara'yı Melih Gökçek'ten kurtarmak için AKP'den istifa ettim'' dedi. Eren, ''Ankara yıllardan bu yana kötü yönetiliyor. Ben bunu AKP'ye anlatamadım, doğruları ifade etmem sıkıntı yarattı'' diye konuştu.

Yayınlanma: 18.12.2008 - 16:56
Abone Ol google-news

Ay başında AKP'den ayrılarak CHP'ye geçen Ankara İl Genel Meclisi Başkanı Emrullah Eren, Şereflikoçhisar ilçesinde Peçenek Haber gazetesini ziyaret etti. Eren burada yaptığı açıklamada, Ankara'yı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten kurtarmak için eski partisinden istifa ettiğini belirtti.

Hedefinin Çankaya Belediye Başkanlığı olduğunu belirten Eren, CHP Genel Merkezi ile ortaklaşa eğitim projeleri hazırladıklarını ifade ederek şunları kaydetti: ''AKP'de çok büyük depremler yaşanıyor. Ankara yıllardan bu yana kötü yönetiliyor. Ben bunu AKP'ye anlatamadım, doğruları ifade etmem sıkıntı yarattı. Ankara'daki bankalar kaldırılarak İstanbul'a taşındı. Bir Ankaralı olarak bundan çok üzüldüm, buna karşı çıktım. AKP'nin Hükümet politikasına ters düştüğüm için de 'Disiplin Kurulu'na sevk edildim. Amaç, Ankara başkentini İstanbul'a kaydırmaktı.''

İktidarın basını iyi kullanarak insanlara baskı kurduğunu söyleyen Emrullah Eren, sözlerini şöyle sürdürdü: ''İnsanlarımız fakirleşti. Bedava kömür, patates, soğan, makarna dağıtarak vatandaşları baskı altına aldılar. Göz boyamayı çok iyi yapıyorlar. Ankara İl Özel İdaresinin 2008 bütçesi 150 trilyon lira. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kömür, patates, soğan ve makarna yardımları 150 trilyon lira. Bu parayla fabrika kurulurdu. İşsizlik sorunu bir nebze de olsa çözülürdü.''

Ankara'da yapılan yolların tamamının mühendislik hatası olduğunu iddia eden Eren, ''Bu paralar Ankaralıdan Türkiye'den çıkıyor. Türkiye'nin en borçlu belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesidir. Bu hataları görmemek mümkün değil. Şehir planlamasında insanlar çıkarıldı, sadece motorlu araçlar için düzenlemeler yapıldı Ankara'da yaşamak keyifsiz bir hal aldı'' dedi.

Emrullah Eren, 2 Aralık'ta AKP'den istifa ederek CHP'ye katılmıştı. Eren'e parti rozetini, Genel Başkan Deniz Baykal CHP Meclis Grup Toplantısında takmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler