İngiltere'de erken gelen noel tatili

Ekonomik krizin vurduğu İngiltere'de noel tatili erken geldi. Ülkede pek çok firma çalışanlarını bir aya varan izinlere ayırıyor. Sterlin'in Avro karşısındaki değer kaybı ise Avrupalı turistlere yaradı. Pek çok Avrupalı noel tatilini geçirmek üzere İngiltere'ye gidiyor.

Yayınlanma: 19.12.2008 - 08:43
Abone Ol google-news

İngiltere'de çalışanların son 16 yılın en uzun noel tatiline çıkmaya hazırlandıkları, buna da pek çok firmanın ekonomik kriz yüzünden üretime ara verme kararının yol açtığı belirtildi. Yüz binlerce çalışanın firmalarının aldığı kararlar yüzünden noel tatilini bir aya kadar uzayan sürelerde kullanacakları bildirildi.

Pek çok firmanın yeniden işe başlama tarihi olarak 19 Ocak'ı açıkladığı, özellikle Ford, Aston Martin ve Vauxhall gibi otomotiv devlerinin çalışanlarının daha şimdiden noel tatiline çıktığına dikkat çeken gazeteler, ''tasarruf peşinde koşan'' diğer pek çok firmanın da bu firmalar gibi ''uzatılmış noel tatili'' uygulamasına hazırlandığını yazdı.

Times gazetesi'ne açıklamada bulunan Küçük İşletmeler Federasyonu sözcüsü, pek çok küçük işletme sahibinin daha önce hiç görülmemiş uzunlukta noel tatilleri planladığını, işletmelerin büyük bölümünün noel döneminde en az 15 gün dükkanını açmayı düşünmediğini bildirdi.

Sözcü, ''ekonomik kriz yüzünden en az 500 bin firmanın noel döneminde 15 günden az olmamak koşuluyla tatil yapacağını tahmin ediyoruz. Bu süre bazıları için daha da uzun olabilir. Bu bizim üyelerimizin 1992 yılından bu yana aldıkları en uzun noel tatili olacak'' dedi.

Noel dönemlerinin klasiği haline gelen trafik sıkışıklıklarının da bu yıl için beklenmediğine işaret eden İngiliz gazeteleri, pek çok İngiliz'in parasızlık yüzünden bu noel tatilini evde geçirmeye hazırlandığına işaret etti.

Geçen noelde otomobille tatile gidenlerin beşte birinin bu yılı evde geçireceklerini bildirdiğine işaret eden araç kurtarma ve acil yardım şirketi AA, bu yıl 18 milyon kişinin otomobille seyahat etmesinin beklendiğine işaret etti.

Sterlinin avro karşısındaki rekor düşüşünün İngilizler'in Avrupa seyahatlerinde ise büyük düşüşe yol açtığı ve bu yıl sadece 2-3 milyon civarında İngiliz'in noel için Avrupa ülkelerine seyahat etmeye hazırlandığı da bildirildi. Buna karşılık Avro'nun değer kazanmasından yararlanan pek çok Avrupalı'nın ise, bu yıl noel için İngiltere'ye, özellikle de başkent Londra'ya seyahat etmeye hazırlandığına dikkat çekiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler