Brisa lastik fabrikasındaki eylem

Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret AŞ'de 30'u aşkın işçinin iş akdinin feshedilmesi üzerine yaklaşık 1300 işçinin başlattığı ''üretimi durdurup iş yerini terk etmeme'' eylemi devam ediyor. İşveren ile sendika temsilcileri uzlaşma girişimlerini sürdürüyor.

Yayınlanma: 19.12.2008 - 10:13
Abone Ol google-news

Kocaeli'nin Alikahya beldesinde kurulu Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret AŞ'de 30'u aşkın işçinin iş akdinin ekonomik kriz gerekçe gösterilerek feshedilmesi üzerine yaklaşık 1300 işçinin başlattığı ''üretimi durdurup iş yerini terk etmeme'' eylemi devam ediyor.

Lastik-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hasan Hüseyin Çakar, 30'u aşkın işçinin iş akitlerinin feshedilmesi üzerine 17 Aralık Çarşamba günü başlatılan ''üretimi durdurup iş yerini terk etmeme'' eyleminin sürdürüldüğünü, 3 vardiya halinde eyleme katılan yaklaşık 1300 işçinin öncelikle işten çıkarılan arkadaşlarının geri alınmasını istediğini belirtti.

Sendika olarak işveren ile uzlaşma girişimlerine devam ettiklerini, ifade eden Çakar, işverenin talebi üzerine Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan ile sendikanın merkez ve şube yöneticilerinin bugün İstanbul'da Sabancı Center'da işveren temsilcileriyle toplantı yapacağını bildirdi.

Toplantı saatinin henüz belli olmadığını söyleyen Çakar, ''Öncelikli talebimiz işten atılanların geri alınması olacak. Çözüme ilişkin işverenin bir talebi olursa onu da görüşürüz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler