"Tuncay Güney benden özür diledi"

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Tuncay Güney'in kendisine bir e-posta göndererek suçlayıcı ifadelerinden dolayı özür dilediğini açıkladı. Yazıcıoğlu, e-postayı aldıktan sonra Tuncay Güney'le telefonla da görüştüğünü söyledi.

Yayınlanma: 19.12.2008 - 11:47
Abone Ol google-news

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul etti. Kabulde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazıcıoğlu, bir soru üzerine Tuncay Güney'in kendisine bir e-posta göndererek suçlayıcı ifadelerinden dolayı özür dilediğini söyledi.

Yazıcıoğlu, Tuncay Güney'in "Yazıcıoğlu'nun Fethullah Gülen'den 1.5 milyon dolar alarak partiyi kurduğu, BBP'yi Abdullah Çatlı ile birlikte örgütlediği, Sivas ve İstanbul'daki Gazi olaylarını birlikte organize ettiği" şeklindeki iddialar konusunda vicdan azabı duyduğunu ve bu ifadelerin işkence altında Adil Serdar Saçan tarafından kendisine dikte ettirildiğini, işkencelere dayanamayarak bu ifadeleri verdiğini söylediğini belirtti.

Yazıcıoğlu, Tuncay Güney'in, "Vicdanım sızlıyor, bu nedenle size özür maili gönderme ihtiyacı hissettim. Adil Serdar Saçan, bu ifadeleri bana dikte ettirdi. İşkencelere dayanamadım, sizin aleyhinize suçlayıcı ifadelerde bulundum. 7 yıl önce 28 yaşındaydım, bu işkenceye dayanamadım. Roma'yı da ben yaktım dedim. Özür dilerim. Ben basına defalarca bunları söylediğim halde hiçbir yerde kullanılmadı. Demek ki, hala sizin üzerinizde bir komplo girişimi sürüyor. Bu sözlerimi istenen medya kuruluşlarında da ifade edebilirim" dediğini aktardı.

 

"Biz özür dilemiyoruz, çünkü suçlu değiliz"

Yazıcıoğlu, 1915 olaylarına ilişkin olarak "Ermenilerden Özür Dilenmesi" kampanyasını da değerlendirirken, "Özür kampanyası başlatan özürlüleri şiddetle kınıyorum, onları Türk aydını olarak kabul etmiyorum" dedi. Özür dilemesi gerekenlerin Ermeniler ve Türkler değil emperyalist güçler olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, "Türk diplomatlarını şehit eden Ermeni terör örgütü Asala'nın özür dilemesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:
"Kim kimin adına özür diliyor? Bunlara soruyorum; siz kimsiniz? Siz her defasında ortaya çıkar Türk milletinin aleyhine ne varsa onu yaparsınız. Siz aydın adı altında aşağılık duygusuna sürüklenmiş, bir milletin tarihine hakaret etmeyi, o milletin geçmişine sövmeyi ve Türkiye'nin aleyhine yapılması gereken her şeye öncülük yapmayı aydınlık olarak ifade etmektesiniz. Şu ana kadar sizin aydın adıyla, aydın sıfatıyla ortaya koymuş olduğunuz bir tane tarihi hakikat yoktur. Özür kampanyası başlatmak Türk milletine, tarihine ihanettir. Tarihi hakikatleri ters yüz etmektir. Burada aşağılık kompleksleriyle bir yerlere yaranmak adına kendi içinde büyüdüğü beslendiği vatana millete ihanet etmektir. Bu kampanyayı başlatanları nefretle kınıyorum biz özür dilemiyoruz çünkü suçlu değiliz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler