"Akıllı Afiş" geliyor

Yaş sınırları ve içerik belirleyici akıllı işaretlerin kamuoyunca daha anlaşılır hale getirilmesi için hazırlanan "akıllı afişler" ay sonunda bin 400 sinema salonuna konulacak.

Yayınlanma: 20.12.2008 - 08:14
Abone Ol google-news

Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, Sinema filmlerinin değerlendirilmesi ve sınıflandırılmasına İlişkin yönetmelikte yapılan sinemada da kullanılacak akıllı işaretlere, özellikle ebeveynler tarafından dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Çocuk ve gençleri şiddet, korku ve cinsellik unsuru içeren, yaşlarına uygun olmayan filmlerden korumak amacını taşıyan işaretlerin, tüm Avrupa'da uygulana, gerekli ve faydalı bir yöntem olduğunu savunan Çelik şunları dedi: "Biz özellikle sinema filmlerinin sınıflandırılmasına dair yönetmelik çıkardık, sinema filmlerini de akıllı işaretler koyduk. İzleyicilerin bu işaretlerin öngördüğü şekilde tercih yapmaları çok önemli. Özellikle ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte film izlerken bu işaretlere uymalarını istiyoruz. Bunun için akıllı işaretlerin filmleri sınıflandırması hakkında bilgi veren afişler hazırladık. Aralık ayının sonunda bin 400 sinema sonluna bu afişlerden koyduracağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler