Gençlerbirliği'nde çifte bayram yaşanıyor

Spor Toto Süper Lig'de, dün sahasında 2-0 geriye düştüğü maçta Beşiktaş'ı 4-2 yenen Gençlerbirliği'nde çifte bayram yaşanıyor.

Yayınlanma: 07.11.2011 - 12:34
Abone Ol google-news

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, futbolcularına, bayram günü kendilerine yaşattıkları bu mutluluk için teşekkür ederek, dün alınan sonuç sayesinde bayram neşelerinin arttığını söyledi. Maçtan sonra televizyonda yapılan yorumları izlediğini ifade eden Cavcav, iyi oynayarak hak ettikleri bir galibiyetin rakibin yorgunluğuyla açıklanmasına itiraz ederek, ''Belki bu, antrenörler, futbolcular için bir bahane olabilir, ama 'Beşiktaş yenildi, çünkü yorgundu' diye maç yorumlanmaz'' dedi.

Carvalhal haksız

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal'in maç sonrası yaptığı açıklamaları da dinlediğini söyleyen İlhan Cavcav, ''Takım kadrolarının 30 kişi olduğu bir devirde mağlubiyeti yorgunluğa bağlamak, teknik adamlar açısından ikna edici bir bahane değil. Haftada 3 maç yapan tek takım Beşiktaş da değil. Avrupa'da olduğu gibi play-off dolayısıyla bizde de bu böyle. Artık teknik adamların da, futbolcuların da buna alışması gerekiyor. Haftada 3 maç yapabilirsin, ama kadronda 30 tane futbolcu var. Bu kadroyu herkes verimli kullanmak zorunda. Hiç oynamayan futbolcuları değerlendirmeli. Bu onların da şevkini artırır, oyuna, takıma küstürmez. Kadroları geniş kuruyor ama kullanmıyorlar'' diye konuştu.
 

'Beşiktaş yenilmedi, biz yendik'

Uzun yıllar sonra Beşiktaş'ı Ankara'dan puansız göndermenin camia olarak kendilerini çok sevindirdiği vurgulayan Cavcav, herkesi haklı başarılarını görmeye davet etti. ''Dün Beşiktaş yenilmedi, Gençlerbirliği yendi'' diyen Cavcav, şöyle konuştu: ''Gençlerbirliği olarak 2-0 geri düştüğümüz ilk yarıda bile Beşiktaş'tan iyi oynuyorduk. Futbolcularımız çok samimi, çok istekli oynadılar. Adeta bütün enerjilerini verdiler. Galibiyette futbolcuların arzulu oyunu kadar, teknik direktör Fuat Çapa'nın katkısı da çok önemli. Oyun, değişiklikler, taktik, bunların hepsi çok iyiydi. İkinci yarı yapılan değişiklerle sadece sahadaki kadro değil, taktiğimiz de değişti. Özgür girdi, orta sahada direnç kazandık. Erdal girdi, gol attı. Değişikliklerde isimler gibi zamanlamalar da oyuna çok olumlu yansıdı. Fuat hocamızı ve yardımcılarını tebrik ediyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler