"Ankara belediyesi aldığı paraları faiziyle iade etmeli"

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Ankara Büyükşehir Belediyesinin tüketicilerden fazladan aldığı paraları derhal, faiziyle beraber iade etmesi gerektiğini söyledi. Çetin, Ankara'da doğal gaz sayaçları alımındaki usulsüzlük iddialarına ilişkin, Yüksel caddesinde bir basın açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 20.12.2008 - 12:29
Abone Ol google-news

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in hem CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen tartışmada, hem gazeteci Fatih Altaylı ile yaptığı programda doğal gazda Ankara halkından fazla para alındığını itiraf ettiğini ileri süren Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Gökçek'in programlarda fazla alınan paralarla yatırım yaptığını söylediğini kaydetti.

Yapılan yatırımların, ''belediye gelirlerini çar-çur edilmesinden sonra Ankara çöle dönünce özel çıkartılan yasa ile zehirli Kızılırmak suyunu Ankaralı'ya içirmek, şehir içi yolları otoyola dönüştürmek, kenti çirkinleştiren alt üst geçitler, yoksulları sadaka ekonomisi yöntemiyle kendine bağımlı hale getirmek'' olduğunu iddia eden Çetin, doğal gazda 4 biçimde ''soygun'' yapıldığını ifade etti.

Bunların birincisinin ön ödemeli sayaçlarda EPDK kararı ve yasal mevzuata aykırı olarak pil parası almak olduğunu belirten Çetin, 800 bin aboneden ''k'' katsayısını fazla hesap etme yöntemiyle fazla para alındığını söyledi.

Yine ''k'' katsayısını fazla hesap etme yöntemi ile serbest tüketicilerden de fazla para alındığını öne süren Çetin, son olarak da tüketicilerden EPDK kararı ve yasal mevzuat gereği 150 dolar alınması gerekirken 300 dolar abonelik sayaç bedeli alındığını kaydetti.

''İcra davası açtık"

Başkent Doğalgaz A.Ş'nin 2003 yılından itibaren ''haksız hukuksuz'' aldığı paraları 2009 haziran ayında itibaren 12 eşit taksitle, faizsiz olarak iade edeceğini ilan ettiğini ifade eden Çetin, ''Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş, tüketicilerden fazladan aldığı paraları derhal faiziyle beraber iade etmeli'' dedi.

Çetin, Ankara halkından fazladan alınan paraların faiziyle geri iadesi için de icra davası açtıklarını da bildirdi. Öte yandan ''soygunun'' sadece gazla sınırlı olmadığını ileri süren Çetin, ön ödemeli su sayaçlarındaki depozito alma keyfiliğinin de federasyonun girişimleri ve mahkeme kararları sonucu durdurulduğunu kaydetti. Ancak ASKİ'nin aldığı depositoları iade etmediğini anlatan Çetin, bu konuya dönük olarak da dava açtıklarını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler