"Her türlü iddiaya varım"

Akşam Gazetesi bugünkü manşetinde "Doğalgazı kıstık, seçim kömürüne yüklendik" haberini verdi ve haberde dumanaltı olmuş bir şehir fotoğrafı kullandı. Habere kızan Erdoğan "O gazetenin patronu inanıyorsa, gelsin o resmin çekildiği yere beraber gidelim. Her türlü iddiaya varım" diyerek Mehmet Emin Karamehmet'e meydan okudu.

Yayınlanma: 20.12.2008 - 12:43
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ tarafından yapılan ve proje ihale aşamasında olan konutlar bitirildiğinde, Bursa'ya toplamda 18 bin 450 konut kazandırmış olacaklarını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, toplu açılışlar ve TOKİ anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, her ili kendi dinamikleri başta olmak üzere, sahip olduğu potansiyeli, zenginliği ve kendi öz değerleriyle ayağa kaldırmanın çabası, mücadelesi içinde olduklarını söyledi.

Erdoğan’ın hedefinde basın vardı. Erdoğan, bir gazetede zam nedeniyle doğalgaz tüketiminin düştüğü, bedava dağıtılması nedeniyle de kömür kullanımının arttığı ve bunun da hava kirliliğine neden olduğu yönündeki habere tepki gösterdi.

Haberin doğru olmadığını savunan başbakan, şu eleştirileri dile getirdi:

“Bir gazete baktım başlık yapmış, doğalgaz paalı olduğu için alınamıyormuş, kömürle hava zehirlenmiş, zehir soluyoruz. Kareye bakıyoruz. Yazıklar olsun. Doğalgaz alınamayan bir bölgede tabi ki kömür yakılacak. Ve o kömürden dolayı ortaya çıkan dumanı gösteriyor. Yazıklar olsun, iddialıysan gel seninle o eve ben gideyim ama ya gazeteni kapatacaksın ya da yalan yazmayacaksın, ben bunlara karşıyım. Evinde doğalgaz olmayan bir vatandaş tabi ki kömür yakacak, tabi ki odun yakacak, gerekirse bedava kömürü biz ulaştıracağız, ulaştırmak da görevimizdir. Eğer o gazetenin patronu iddialıysa, o resmin çekildiği yere beraber gidelim, her türlü şeyi ortaya koyuyorum, her türlü iddiaya da varım, bu kadar açık konuşuyorum. Ama habercilik yapacaksanız namuslu yapın, habercilik yapacaksanız doğru yazın, doğru haber verin, yalanla halkımızı aldatmayın. Bunlar bunu yapıyor, bununla zannediyorlar ki biz halkı aldatacağız, halkım bunları yutmuyor. Biz ücretsiz kömürü fakir fukaraya götürmeye devam ediyoruz, edeceğiz. Siz de ananızın sütü gibi ak olan bu kömürü yakın, hiç bunlara bakmayın.”

Başbakan Erdoğan, Şehreküstü Meydanı'ndaki toplu açılış ve TOKİ konutlarının anahtar teslim töreninin ardından, Çelik Palas Oteli'ne geçti. Erdoğan, burada Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile parti teşkilatının hazır bulunduğu yemeğe katıldı.
Basına kapalı gerçekleşen yemeğin ardından Bakan Çelik, gazetecilere parti teşkilatlarının bugüne kadar hep başarılı olduklarını belirterek, ''Bu seçimde de başarılı olma talebini, arzusunu, talimatını iletti'' dedi.

Çelik, bir gazetecinin, ''Adaylar belli oldu mu?'' sorusuna, ''Adayların süreci belli. Adaylarla ilgili bir görüşme olmadı'' yanıtını verdi. Başbakan Erdoğan, yemekten sonra Bursa Afet Yönetim Merkezi'ne gitti. Buradan helikopterle İstanbul'a hareket eden Erdoğan'ı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve öteki yetkililer uğurladı. Erdoğan ile birlikte Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Yazıcı ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi de İstanbul'a gitti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler