Yılın 'son' derbisi

2008'in son derbisinde ezeli rakipler Galatasaray ile Beşiktaş, yarın karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Ezeli rakipler hazırlıklarını bugün yapacakları basına kapalı antrenmanlarla tamamlayarak maç saatini beklemeye başlayacaklar.

Yayınlanma: 20.12.2008 - 18:25
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Ligi'nde 15 hafta geride kalırken Galatasaray 30 puanla ligde 4. sırada Beşiktaş ise 28 puanla 6. sırada bulunuyor. Galatasaray, bu sezon evinde oynadığı 7 maçta sadece 1 kez berabere kalıp, kalan 6 maçını kazanarak iyi bir grafik sergiledi. Bu sezon oynadığı 7 dış saha maçından sadece 2'sini kazanan Beşiktaş'ın deplasman karnesi ise pek parlak değil. Maç için satışa sunulan biletler kısa sürede tükendi. 2008'in son derbisini 1.162'si Beşiktaşlı olmak üzere, toplam 23 bin kişi statta izleyecek.

Galatasaray-Beşiktaş derbisi için Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) 14'ü yabancı toplam 308 gazetecinin akredite başvurusu yaptığı bildirildi.

Galatasaray cephesi

Galatasaray'da sakatlıkları süren Kewell, Emre Güngör, Hasan Şaş, Serkan Çalık, Uğur, Alparslan ve Orkun, derbi maçta forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılı ekipte 3 sarı kartı bulunan Meira, derbide de kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek.
 

Beşiktaş cephesi

Beşiktaş'ta ise cezalı Sivok ve İbrahim Üzülmez ile sakatlıkları bulunan Serdar Kurtuluş ve Aydın, derbide oynayamayacak. Siyah-beyazlılarda sezon başından bu yana 3'er sarı kartları bulunan Rüştü, Cisse, İbrahim Toraman, Nobre ve Serdar Özkan, derbide de kart görmeleri durumunda cezalı olacak.
 

Olası 11'ler

Derbi maça ezeli rakiplerin şu 11'lerle çıkması bekleniyor:

Galatasaray: De Sanctis, Sabri, Servet, Meira, Hakan, Barış, Ayhan, Mehmet Topal, Arda, Lincoln, Baros.

Beşiktaş: Rüştü, Ali Tandoğan, Zapotocny, Gökhan, Ekrem, Holosko, Cisse, İbrahim Toraman, Tello, Delgado, Nobre.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler