"YAŞ'taki oturma düzeni milattır"

AKP Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, ''YAŞ'taki oturum düzeni bile başlı başına bir milattır" dedi.

Yayınlanma: 12.11.2011 - 16:12
Abone Ol google-news

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Antalya Gençlik Kolları 3'üncü Olağan Genel Kurulu'na katılan Aydın, burada yaptığı konuşmada, Hakkari Çukurca'da yaşanan terör olaylarına dikkati çekerek, Türkiye'nin ciddi bir hamle yapmasının, iyi yolda adım atmasının birilerini rahatsız ettiğini söyledi. Aydın, ''Siz özgürlükleri genişlettiğiniz ölçüde birilerinin alanı daralıyor ve saldırganlaşıyor. Biz bir taraftan millet olarak birlik, beraberliğimizi muhafaza ederek terörle mücadele etmek zorundayız'' dedi.

AKP'nin 10 yıl önce kurulduğunu, ancak 80 yıllık Cumhuriyet tarihinde yapılamayanları kendilerinin 9 yıllık iktidarları döneminde yaptıklarını belirten Aydın, zamanın iktidarının sorunları çözmek yerine ''canavarlaştırdığını'', Türkiye'nin itibarının kalmadığını, ancak bugün Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı ve İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri'nin Türk olduğunu ifade etti. Konuşulmaya, düşünülmeye cesaret edilemeyen şeylerin bugün fiiliyata geçirildiğini bildiren Aydın, ''YAŞ'taki oturum düzeni bile başlı başına bir milattır. Bu ülkenin Başbakan'ı bir zamanlar 28 Şubat döneminde bir yarbayın hakaretine maruz kalırdı. El atılamaz kimseler vardı. Ama şimdi hak var, hukuk var, adalet var. Çünkü adalet ve kalkınma var'' diye konuştu.

Türkiye'nin artık bir dünya devi olma yolunda ilerlediğini, birçok sıkıntıyı atlattığını söyleyen Aydın, ''Bizi yolumuzdan çevirmek isteyen, çelme takmak isteyenler olabilir. Ama biz birlikteliğimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe hep beraber kalkınmaya, büyümeye devam edeceğiz'' dedi.

"Ülkenin gündemini iki tutuklu vekille sınırlayacak kadar basit düşünüyor"

Yeni anayasa çalışmalarında muhalefet partilerinin tutumlarını eleştiren Ahmet Aydın, şöyle konuştu:
''Artık darbe anayasalarıyla, yamalı bohçaya dönen 1982 Anayasası'yla bu ülke idare edilemez diyoruz. Lafa bakınca herkes bunu istiyor. Halkımız, sivil topluk kuruluşları bunu istiyor. Siyasi partilere baktığınızda, sözde onlar da istiyor. Yalnız Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na baktığımızda biri '3 kırmızı çizgimiz var' diyor, biri '9 kırmızı çizgi' diyor. Bir tanesi 'AK Parti'nin gündeminde yeni bir anayasa var, bizim gündemimizde tutuklu vekiller var' diyor. Ana muhalefetin genel başkanı koca ülkenin gündemini iki tutuklu vekille sınırlayacak kadar basit düşünüyor.''

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na ön şartsız oturduklarını kaydeden Aydın, daha önce birçok sivil toplum kuruluşunun, odaların ve siyasi partilerin yeni anayasa ile ilgili taslakları ya da önerileri olduğunu, uzun süredir bunun tartışıldığını bildirdi. Aydın, ''Bunu 2-3 sene tartışalım diyorlar. Zaten 20 yıldır sayın milletvekilleri her şeyi söyledi. Bütün taslakları koyarsınız masaya. Yeni önerileri de alır oturursunuz, çağdaş demokrasiler neleri öngörüyorsa biz de onu getirelim'' dedi.

Aydın, Türkiye'nin en büyük potansiyelinin gençlik olduğunu belirterek, genel kurulun sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.

AKP İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya milletvekilleri Vecdi Gönül, Mevlüt Çavuşoğlu, Menderes Türel, Gökçen Enç, Hüseyin Samani ve Sadık Badak'ın katıldığı genel kurulda, Gençlik Kolları İl Başkanlığına Hasan Bozdemir seçildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler