TSK'ye yeni patlayıcı tesis

Patlayıcı maddelerin hammaddesi Oleum artık Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), tarafından yeni kurulacak modern tesislerden karşılanacak. Yeni kurulacak tesisler 5 bin ton-yıl kapasiteli olacak.

Yayınlanma: 21.12.2008 - 08:51
Abone Ol google-news

Ekonomik ömrünü yitirdiği için kapasite kullanım oranı düşen MKEK'e ait Oleum Tesisleri yenileniyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) mühimmat malzemelerinin önemli bir bölümünü karşılayan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), askeri patlayıcı madde ham maddesini, üretimi günün en gelişmiş teknolojileri ile inşa edilecek yeni tesislerinden karşılayacak.

MKEK'ye ait Barutsan Roket ve Patlayıcı fabrikasında 1961 yılında işletmeye alınan oleum üretim tesisinin, teknik ve ekonomik açıdan ömrünü tamamlamış olması nedeni ile yatırım programına alındı. Kurulması planlanan yeni tesis için bir süre önce uluslararası düzeyde yapılan ihaleyi bir Hindistan firması aldı.
 

Fabrika Hindistan'dan

MKEK tarafından bir süre önce çıkılan ihaleyi kazanan firma olan FFIL (Furnace Fabrica India Limited) ile söz konusu Oleum Üretim Tesisinin tedarik anlaşması ise geçtiğimiz günlerde imzalandı.

Yurt dışından tedarik edilmesi pratik olarak mümkün olmayan Oleum'u üretecek olan MKEK'nin yeni tesisinin yıllık kapasitesi 5 bin ton olacak. Yeni yatırımla ihtiyaç duyulan patlayıcı maddelerin üretimi daha kısa sürede, kesintisiz ve yüksek kapasite kullanımı ile mümkün olabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler