Yılın son derbisi G.Saray'ın

Yılın son derbisi, Ali Sami Yen'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynandı. Sarı-Kırmızılı Aslanlar, Siyah-Beyaz Kartalları 4-2 yenerek tarihi bir skora imza attı.

Yayınlanma: 21.12.2008 - 09:20
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Lig'de 2008'in son derbisinde ezeli rakipler Galatasaray ve Beşiktaş Ali Sami Yen'de karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 2-1 üstün tamamlayan Galatasaray bu başarısını ikinci yarıda da sürdürerek Beşiktaş'ı 4 golle mağlup etti.

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Aleks Taşçıoğlu
Galatasaray: De Sanctis, Meira, Servet, Hakan, Barış, Ayhan, Mehmet Topal, Arda, Lincoln, Nonda, Baros
Beşiktaş: Rüştü, Ekrem, Gökhan, Zapotochny, İbrahim Toraman, Seric, Holosko, Cisse, Delgado, Tello, Nobre
Goller: Dk. 8 Servet, Dk. 16 Baros (Penaltıdan) (Galatasaray), Dk. 13 Delgado (Beşiktaş)
Sarı Kart: Dk. 44 Delgado (Beşiktaş)
 

Maçtan notlar

Baros gol krallığına oynuyor

Galatasaray'ın gol krallığında iddialı ismi Milan Baros, bu sezon ikinci kez bir maçta 3 gol birden atmayı başardı.

Hacettepe ile oynanan karşılaşmada 3 gol birden atan Baros, Beşiktaş maçında da aynı şekilde biri penaltıdan 3 gol buldu. Baros, attığı 3 golle ligdeki gol sayısını 14'e çıkararak, gol krallığı yarışında ilk sıraya yükseldi.
 

Meira cezalı duruma düştü

Galatasaray'da derbide sarı kart gören Meira, cezalı duruma düştü. Portekizli futbolcu, ligin 17. haftasında deplasmanda oynanacak Sivasspor maçında forma giyemeyecek.
 

Beşiktaşlı yöneticilerin penaltı isyanı

Beşiktaş'ın protokol tribününde oturan eski ve yeni yöneticileri, ilk yarıda Beşiktaş'ın aleyhine verilen penaltıda isyan etti.

Pozisyonun tekrarını basın tribününde bulunan televizyondan izleyen eski ve yeni yöneticiler, tepkilerini daha da sertleştirdi. Protokol Tribünü'nün önünde bulunan Beşiktaşlılar, Delgado'ya gösterilen kırmızı kartın ardından da hakem Cüneyt Çakır'a sert tepki gösterdi.

Yanıltıcı düdük derbide ortaya çıktı

Galatasaray'ın zaman zaman maçlarında tribünlerden oyuncuları yanıltmaya çalışan düdük sesi derbi maçta yine ortaya çıktı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, sürekli olarak çaldıkları düdüklerle pozisyonlar sırasında rakip oyuncuları şaşırtmaya çalıştı.


Servet golü attı, ortalığı sis bastı

Galatasaray'ın 8. dakikada Servet ile bulduğu golün ardından taraftarların yaktığı meşaleler nedeniyle stadı adeta sis bastı.

Bir süre dağılmayan sis nedeniyle saha içindeki görüş mesafesi düşerken, sis yaklaşık 5 dakika sonra yavaş yavaş dağıldı.
 

Tomas da maçta

Galatasaray'ın eski futbolcularından Stephan Tomas da derbi maçı izledi. İlk yarının son bölümünde maça gelen Tomas, tribündeki tanıdıklarıyla hasret giderdi.
 

Galatasaraylı taraftarların esprili tezahüratı

Galatasaraylı taraftarlar, maçın 4-2 sonuçlanmasının ardından Beşiktaşlı taraftarların Ankaraspor mağlubiyetinin ardından yaptıkları ''Yıldırım Demirören yeter'' tezahüratını seslendirdi. Bu espriyi, Beşiktaşlı taraftarların da alkışlaması dikkati çekti. Sarı-kırmızılı taraftarlar daha sonra da ''Mustafa Denizli şampiyon yap bizi'' diye bağırdı. Taraftarlar maçın son dakikalarında da tribünde ''Meksika Dalgası'' yaparak eğlendi.

Galatasaray ilk değişikliği 79. dakikada yaptı

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, maçtaki ilk değişikliği 79. dakikada yaptı.
Alman teknik adam, bu dakikaya kadar takımında değişikliğe gerek duymazken, bu dakikada Baros'u çıkartıp Sabri'yi oyuna dahil etti. Galatasaray, derbi maçta 3. oyuncu değişikliğini yapmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler