İtalya 'Baba'ların peşinde

İtalya'da, "Camorra" diye adlandırılan Napoli mafyasının en tehlikeli babalarından Metella Di Bona, dün gece düzenlenen operasyon sonucunda yakalandı. Di Bona örgütlü suç teşekkülü oluşturmak, esnaftan haraç toplamak ve ticari mekanlarda maddi zarara yol açmak suçlarından aranıyordu.

Yayınlanma: 21.12.2008 - 12:43
Abone Ol google-news

İtalyan güvenlik birimleri, İtalya'da en tehlikeli 100 kaçak listesinde yer alan "Camorra" ismiyle bilinen 38 yaşındaki Metella Di Bona'yı Casaluce'de gizlendiği evde yakaladı.

Operasyon sırasında sahtekarlıktan sabıkalı evin sahibi 48 yaşındaki Gennaro Paciello da tutuklandı. Paciello, kanun kaçağına yardım ve yataklık suçlamasıyla, Di Bona ile birlikte cezaevine sevk edildi.

Emniyet birimlerinin mafya itirafçılarından derlediği bilgilerde Di Bona, aranmakta olan Giuseppe Setola önderliğindeki mafya grubunun en önemli elemanı olarak gösteriliyor.

Di Bona hakkında, 2008'in 3 Nisan ve 30 Ekim tarihlerinde, örgütlü suç teşekkülü oluşturmak, esnaftan haraç toplamak ve ticari mekanlarda maddi zarara yol açmak suçlamaları eşliğinde tutuklama emri çıkarılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler