İstanbul'a 3. köprü projesini protesto

Beykoz Meydanı'nda toplanan ''3. Köprü Yerine Yaşam Platformu'' üyeleri, İstanbul Boğazı'nın kuzey kesiminde ve henüz tam belirlenmemiş bir yerde yapılması amaçlanan 3. Boğaz Köprü projesini protesto etti. Grup, köprünün İstanbul'un trafik sorununu çözemeyeceğini, mevcut yerleşimlerde yaşayan insanların mahallelerinden göç etmelerine yol açacağını savundu.

Yayınlanma: 21.12.2008 - 15:31
Abone Ol google-news

Beykoz'da, ''3. Köprü Yerine Yaşam Platformu'' üyeleri, İstanbul'a 3. Boğaz Köprüsüyapılmak istenmesi nedeniyle protesto yürüyüşü yaptı. Beykoz Meydanı'nda toplanan platform üyeleri, sloganlar eşliğinde İncirliköy Caddesi'ni takiben Beykoz Belediye Başkanlığı önüne yürüdü. Burada grup adına yapılan açıklamada, İstanbul Boğazı'nın kuzey kesiminde ve henüz tam belirlenmemiş bir yerde projelendirilmesi amaçlanan 3. köprünün, çevre yolları SİT alanında ve yasalara aykırı olarak yapılmak istendiği ileri sürüldü.

Açıklamada, 3. Boğaz köprüsünün ilk 2 köprüde olduğu gibi İstanbul'un trafik sorununu çözemeyeceği ve yeni çözümsüzlükler üreteceği savunularak, köprünün, İstanbul'un kuzey kesimi olan Beykoz ve Sarıyer ormanlarında usulsüz yerleşimi teşvik ederken, diğer yandan çevre ve bağlantı yolları güzergahındaki mevcut yerleşimlerde yaşayan insanların mahallelerinden göç etmelerine yol açacağı iddia edildi. Açıklamanın ardından grup dağıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler