Gökçek krizi büyüyor

Milletvekilleriyle bir araya gelmeyen Başbakan Erdoğan, yöneticilerle nabız yokluyor. Parti içinde Melih Gökçek yanlıları ve karşıtları yoğun kulis faaliyeti yürütüyor. Parti yöneticilerinin milletvekilleriyle yaptığı görüşmede ise Gökçek'e destek sınırlı sayıda kaldı.

Yayınlanma: 22.12.2008 - 08:12
Abone Ol google-news

AKPde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçekin adaylığıyla ilgili sıkıntı büyüyor. Parti içinde Gökçek yanlıları ve karşıtları Gökçekin adaylığıyla ilgili yoğun kulis faaliyeti yürütüyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara milletvekillerinin nabzını parti yöneticileriyle alırken, milletvekillerinin büyük bölümü Gökçekin yerine yeni bir adayla yerel seçime gidilmesi eğilimini ortaya koydu. Erdoğan, bugün ve yarın 46 ilin milletvekilleriyle gruplar halinde bir araya gelerek görüşlerini alacak.

Melih Gökçekin CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı tartışma programının ardından parti içinde Gökçekin adaylığının zayıfladığı yorumları öne çıkmaya başladı. Ankara için yapılan anketleri beğenmeyen Başbakan Erdoğanın talimatı üzerine çapraz soruların yer aldığı yeni anket çalışmaları sürüyor. Anket sonuçlarının bu hafta sonuna kadar netleşmesi bekleniyor.

Erdoğan, eğilim yoklamaları yapılan ve henüz adayları açıklanmayan 46 ilin milletvekilleriyle bugün ve yarın gruplar halinde bir araya gelerek görüşlerini alacak. Erdoğan, Ankara milletvekillerinin nabzını parti yöneticileriyle aldı. Parti yöneticileri, Ankara milletvekilleriyle tek tek görüşerek Gökçek hakkında ne düşündüklerini, kimi aday olarak görmek istediklerini sordu. Ankara milletvekillerinin büyük bölümü Gökçekin 3 dönemdir belediye başkanı olduğu ve yıprandığı, 29 Marta Ankarada yeni bir isimle gidilmesini önerdiler.

Parti yöneticilerinin Ankara milletvekilleriyle, Grup halinde görüşmede görüşlerini rahatlıkla dile getiremezler kaygısıyla tek tek görüşmeleri dikkat çekti. Erdoğanın, Ankara milletvekilleriyle bir araya gelmeyi düşünmediği, ancak anket sonucuna göre gereksinim duyması halinde bir görüşme yapabileceği kaydedildi.

Parti içinde Gökçeki isteyenler ile istemeyenlerin parti yöneticilerine yoğun kulis yürüttükleri öğrenildi. Bazı parti yöneticileri, Ankara milletvekillerine Eğer Başbakanla görüşürseniz Gökçeki istemediğinizi söyleyin. Gökçekin bu aşamadan sonra adaylığı partiyi yıpratır yönünde mesaj gönderdiklerine dikkat çekiliyor. Ankara için, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayanın adı geçiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler