Ulusoy'un tutukluluk hali devam ediyor

Akdeniz Üniversitesi'nde nisan ayında yaşanan olaylarla ilgili açılan davaya devam edildi. Mahkeme heyeti, yerleşkede ateş açan sanık Ömer Ulusoy'un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Yayınlanma: 22.12.2008 - 11:01
Abone Ol google-news

Akdeniz Öğrenci Yurdu'nda 4 Nisan'da, yerleşkede de 6 Nisan'da, karşıt görüşlü öğrenciler ve dışarıdan gelen kişiler arasında yaşanan olaylarla ilgili davanın duruşması Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya, tek tutuklu sanık Ömer Ulusoy, tutuksuz sanıklardan Yasin Çakmak ile avukatlar katıldı.

Tutuklu sanık Ömer Ulusoy'un avukatı Ayhan Atasayar, duruşmada, yargılamanın ''adam öldürmeye teşebbüs''ten değil, ''meskun mahalde ateş etmek''ten yapılması ve Ulusoy'un tahliyesi taleplerini yineledi.

Atasayar, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin 26 Haziran 2008 tarihinde verdiği bir kararın örneğini, davayla benzerlik taşıdığını iddia ederek mahkeme heyetine sundu. Avukat Münip Ermiş de bir önceki duruşmadaki davaya müdahil olma taleplerini yineledi. Mahkeme heyeti, Ömer Ulusoy'un üzerine atılı bulunan suçun niteliğini göz önünde bulundurarak sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Avukat Münip Ermiş'in katılma taleplerinin ise daha sonra değerlendirilmesine karar verildi.

Ömer Ulusoy'un avukatı Ayhan Atasayar, duruşma çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkemeye sunduğu Yargıtay'ın örnek kararını anlattı. Atasay, ''Yargıtay söz konusu kararda, İstanbul Bakırköy'de işçileriyle tartışan bir müteahhidin, işçiler üzerine silah sıkmasına ilişkin verilen kararı iptal etmiş. Olayda yaralanan işçiler de olmuş. Mahkeme de yargılamayı 'adam öldürmeye teşebbüs'ten yapmış. Ancak Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yargılamanın 'meskun mahalde silah kullanmak'tan yapılmasını isteyerek yerel mahkemenin verdiği kararı bozmuş'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler