Iraklı milletvekilleri boykotta

Irak'ta İngiliz ve Amerikalılar dışındaki diğer yabancı askerlerin ülkede kalmasıyla ilgili karar tasarısının görüşülmesi ertelendi. İstekleri yerine getirilene kadar bugünkü oturumları boykot edeceklerini söyleyen Iraklı milletvekillerinin çalışmalara ne zaman başlayacağı bilinmiyor.

Yayınlanma: 22.12.2008 - 13:27
Abone Ol google-news

Irak Meclisi Başkanı Mahmud El Meşhedani, milletvekillerinin tasarıyla ilgili olmayan başka bir konu nedeniyle istifasını istemeleri üzerine, İngiliz ve diğer yabancı askerlerin 2009 yılının temmuz ayına kadar Irak'ta kalmalarını öngören tasarının görüşülmesini erteledi. Iraklı milletvekilleri de istekleri yerine getirilene kadar bugünkü oturumları boykot edeceklerini söylemişti.

Meşhedani, geçen hafta parlamentoda Amerikan askerlerinin Irak'tan çekilmesine ilişkin görüşmeler sırasında bir milletvekilinin sözlerine öfkelenerek, istifa edeceğini kaydetmişti.
Şii lideri Mukteda El Sadr grubuna mensup Akil Abdülhüseyin adlı milletvekilinin, Amerikan askerlerinin geleceğine ilişkin tartışmalar sırasında, "Siz bu boş işlerle uğraşacağınıza (ABD Başkanı George Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci) Muntazır Zeydi konusunu görüşün" demesi üzerine kürsüye gelen Meşhedani, "Bu oturumlarda parlamentoyu nasıl yöneteyim. Ben bu durumda çalışamam. İstifamı resmi olarak sunacağım" demişti.

Irak meclisinin çalışmalarına ne zaman başlayacağı bilinmiyor. Karar tasarısı BM'nin tanıdığı süre olan 31 Aralık 2008'e kadar geçmezse İngiliz ve Amerikalılar dışındaki diğer yabancı askerlerin Irak'ta kalması için yasal zemin kalmayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler