ABD'de bir Türk saldırı planından suçlu bulundu

ABD'nin New Jersey eyaletinde Fort Dix Askeri Üssü'ne saldırı planlamaktan tutuklu bulunan ve aralarında 1 Türk'ün de bulunduğu 5 zanlı suçlu bulundu. Zanlılar, müebbet hapis cezasına çarptırılmakla karşı karşıya bulunuyorlar.

Yayınlanma: 22.12.2008 - 19:55
Abone Ol google-news

Mahkeme kaynakları, babasının pizza dükkanı sayesinde askeri üssün haritalarını elde ettiği ileri sürülen Türk zanlı Serdar Tatar'ın da aralarında bulunduğu, ABD'nin New Jersey eyaletinde Fort Dix Askeri Üssü'ne saldırı planlamakla suçlanan 5 kişinin suçlu bulunduğunu söyledi.

Savcı, 5 zanlının, askeri üsteki askerleri öldürme girişiminden değil, askerleri öldürmek için komplodan suçlu bulunduklarını kaydetti. Zanlılar, müebbet hapis cezasına çarptırılmakla karşı karşıya bulunuyorlar.

New Jersey'deki federal mahkemede haftalardır süren duruşmaların ardından jürinin nihai kararı vermek için 6 günü bulunuyor.

Türk zanlı Serdar Tatar'ın, babasının pizza dükkanı sayesinde kışlanın haritalarını elde ettiği ileri sürülüyordu.

Atış eğitimi yaparken ve silah satın almaya çalışırken yakalanan grubun, içlerine sızan ve eski bir hükümlü olan FBI muhbiri tarafından terör saldırısı için adeta ''teşvik edildiği'', buna karşın, savcılığın elindeki yüzlerce saatlik ses ve görüntü kasetlerinin, ömür boyu hapisleri istenen zanlıların suçlu bulunması için yeterli olmadığı iddia edilmişti.

Kefaletle salıverilmeleri reddedilen 3 Arnavut, 1 Ürdünlü ve 1 Türk zanlı, suçlamaları kabul etmemişlerdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler