Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet bugünkü manşetinde Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun, seçmen sayısındaki artışla ilgili yaptığı açıklamalara yer verirken, Hürriyet CHP'li Canan Arıtman'ın iddialarını ilk haber olarak okuyucularına ulaştırıyor. Akşam ve Vatan ise, Kürt Federe Bölgesi yönetiminin tüm Kürt partilerle katılacağı toplantıyı manşet haber olarak görüyor.

Yayınlanma: 23.12.2008 - 08:26
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Danıştay'a dava

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, seçmen sayısının 6 milyon artması ve “hayali” seçmen yazımlarıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Siyasi partilerin YSK ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokolün iptali istemiyle Danıştay’da dava açabileceklerini vurgulayan Kanadoğlu, “Protokolün dayanağı yasa hükümleri anayasaya aykırı olduğundan konu Anayasa Mahkemesi’ne götürülebilir” dedi.

 

HÜRRİYET

Pes, bir DNA testi eksikti

Etnik köken tartışması komediye dönüştü. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül soyağacını çıkardı. CHP'li Canan Arıtman ise "Bu yetmez, DNA gerekli" dedi.

 

MİLLİYET

100 bin aile imar kapısında

Türkiye'de 108 imaretten 2009'da 100 bin ailenin sıcak yemek alacağı öngörülüyor. 10 yıl önce imaret sayısı 37, yemek alan aile 10 bindi...

 

RADİKAL

İki kürtten biri göçmek istiyor

Kürtlerin 1.5 milyonu bulduğu yerden 'hemen', 3.6 milyonuysa 'şartlara bağlı' olarak göçmek istiyorç Beş yılda 770 bin kürt göç etti.

 

AKŞAM

Talabani Köşk'ten ne istedi

Kürt Federe Bölgesi yönetimi tüm Kürt partilerin katılacağı bir toplantı hazırlığı içinde. PKK yönetimine silahlı mücadeleden vazgeçme çağrısı yapılacak. Hiçbir şekilde Türkiye'ye sızmalarına izin verilmeyecek. Ama Kürtler PKK ile savaşmayı düşünmüyor.

 

POSTA

Bereketli pabuç

Iraklı gazeteci El Zeydi'nin Amerika Başkanı George Bush'a fırlattığı ayakkabıları üreten Baydan Ayakkabıcılık'ın sahibi Ramazan Baydan sipariş yetiştiremiyor. Amerikan New York Times, İngiliz The Guardian gibi gazetelerde röpörtajları çıkan Ramazan Baydan 'Ducati 271' olan ayakkabının adını 'Güle Güle Bush' diye değiştiriyor.

 

VATAN

PKK'yı tasfiye planı

Talabani, "Artık terör dönemi bitti" diyerek ABD basınında çıkan planı doğruladı. Yakında PKK'ya "Silah bırak" çağrısı yapılacak...

 

BİR GÜN

Trabzon bombaları 'Özel harekât'lı

Trabzonda'ki el bombalarına ilişkin sorıştırma Ankara'ya uzandı. Ankara Emniyet'inde görevli Özel Harekâtçı polis memuru Selahattin Ş. tutuklandı.

 

SABAH

Türkbükü'nde orman savaşı

Gözde tatil beldesinde tuhaf işler... TEMA'nın ağaçlandırdığı 130 hektarlık alan 3 kez yandı, bakanlığa yollanan dosyalar kayboldu.

 

TERCÜMAN

Bu tuzağa düşmeyelim

İç ve dış düşmanların türkiye'yi bölmek için provakasyonlarla halkı tahrik etmeye çalıştığı belirtilerek, "Bu tehlikeli tuzağa düşmeyelim" çağrısı yapıldı.

 

YENİ ŞAFAK

Yavrularını kurtaramadı

Gaziosmanpaşa'daki evinde saldırıya uğrayan anne, 1.5 ve 4 yaşındaki iki çocuğuyla vahşice katledildi. Genç anne kanlar içinde kapıya kadar sürünüp yardım istediyse de bu çabası yavrularını kurtarmaya yetmedi.

 

ZAMAN

Doğalgazda indirim hazırlığı

Doğalgaza ilk indirim ocakta yapılacak. Yüzde 20 'yi bulması beklenen indirim petrol fiyatları ve döviz kurlarında yaşanan düşüşe bağlanıyor. Enerji Bakanlığı, kasımda yapılan yüzde 23 zammın ardından yeni yılda fiyatların aşağıya çekileceğini açıklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler