Kubilay'ın şehit edilmesinin 78. yılı

Asteğmen Kubilay'ın şehit edilişinin 78. yılı nedeniyle mesaj yayımlayan TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Cumhuriyetin aydınlık ilerleyişi noktasında herkesi güç ve gönül birliğine'' çağırdı. Atatürkçü Düşünce Derneği'nce Menemen'de düzenlenen miting kapsamında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ise, "Türkiye'nin hangi zorluklarla kurulduğunu, bir yerlerden hediye gelmediğini anlamak için önemli bir gün'' dedi.

Yayınlanma: 23.12.2008 - 09:49
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Asteğmen Kubilay'ın şehit edilişinin 78. yılı nedeniyle yayımladığı mesajında, Türk insanının, bilinçli bir seçim olarak benimsediği Cumhuriyetin, idealleri ve beraberinde getirdiği yeni atılımlar ile milleti çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmayı amaçladığını belirtti.

Milletin en büyük kazanımlarından biri olan Cumhuriyetin kurulmasının kolay olmadığına işaret eden Toptan, 78 yıl önce Menemen'de yaşanan ve Asteğmen Kubilay'ın şehit edilmesiyle sonuçlanan olayın, bunlardan biri olduğunu vurguladı.

Toptan, bu olayın, yurdun dört bir yanında tepkilerle kınandığını, milletin Cumhuriyete olan inancını ve bağlılığını daha da güçlendirerek, tüm dünyaya duyurduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
''Çağdaş kuruluş felsefesi ve dinamizmden aldığı güçle bu ve benzer olumsuz olayları atlatan Cumhuriyetimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlemiş olduğu çağdaş uygarlıklar yolundaki ilerleyişini duraksamadan sürdürmektedir.
Şehit Kubilay, Cumhuriyetimizin temel değerleri uğruna canını feda etmekten çekinmeyen binlerce vatan evladımızdan biridir. Cumhuriyetimiz uğruna canlarını feda edenlere sahip çıkmak ve onların adını yaşatmak bizler için bir görevdir.
Bu duygu ve düşüncelerle Asteğmen Kubilay'ı saygı ile anıyor, Cumhuriyetimizin aydınlık ilerleyişi noktasında herkesi güç ve gönül birliğine çağırıyorum.''

 

Cevdet Selvi'nin açıklamaları

Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile bekçiler Şevki ve Hasan'ın şehit edilişlerinin 78. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Atatürkçü Düşünce Derneği'nce, Menemen'de miting düzenlendi.

Yıldıztepe'deki Kubilay Şehitliği'nde yapılan anma töreni sonrasında, Menemen Büyük Parkı'nda düzenlenen ''Kubilay'ı Anma Günü'nde Menemen'de Buluşalım'' mitingine CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi de katıldı.

Burada yaptığı konuşmada günün önemine değinen Selvi, şunları kaydetti:
''Bugün, ülkenin hangi zorluklarla kurulduğunu, bir yerlerden hediye gelmediğini anlamak için önemli bir gün. Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'ün emperyalistlere karşı, tüm olumsuzluklara rağmen yaptığı başkaldırı ve verdiği mücadele, günümüz Türkiyesi'nde bir kesim tarafından bir türlü anlaşılamamaktadır. Bizim görevimiz bu ülkenin sahipsiz olmadığını göstermek.''

Mitingde konuşan ADD Başkan Yardımcısı Mustafa Yurtkuran ise bir grup aydının başlattığı Ermeniler'den özür dileme kampanyasına dikkati çekerek, ''Özür dilenecekse önce bizden, Türk milletinden özür dilenmeli. Tarihin en karanlık günlerinin baş aktörlerinden özür diliyorlar. Siz kimsiniz de özür diliyorsunuz?'' diye konuştu. Miting, slogan atılmasının ardından sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler