'Özür'e karşı 'red'

Yurt genelinde, 1915 olaylarına ilişkin olarak başlatılan ''Ermenilerden özür dileme'' kampanyasına tepkiler devam ediyor. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) de Ermenilerden Özür Dileme Kampanyası'na karşı bir kampanya başlatmak amacıyla 'www.reddediyoruz.com' isimli internet sitesi oluşturdu.

Yayınlanma: 23.12.2008 - 19:33
Abone Ol google-news

Sakarya Üniversitesi'nden (SAÜ) yapılan yazılı açıklamada, 1915 olayları için Ermenilerden özür dilenmesine yönelik başlatılan kampanyaya SAÜ akademisyenlerince karşıt bir kampanya başlatıldığı kaydedilerek, karşıt kampanya kapsamında www.reddediyoruz.com isimli web sitesi oluşturulduğu bildirildi.

Bütün vatandaşların bu kampanyaya katılmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi.''Birkaç akademisyen ve gazetecinin ön ayak olmasıyla, 1915 olayları için 'Ermenilerden özür dilenmesi' yolunda bir kampanya başlatıldığını ve buna eş zamanlı olarak Ermenistan'da bulunan 300 Ermeni aydınının Cumhurbaşkanı'na gönderdikleri ağır ithamlar taşıyan 'Soykırımı Tanı' çağrısını endişeyle izlemekteyiz. Böyle bir kampanyanın haksız, yanlış ve ulusal çıkarlarımız açısından sakıncalı olacağına inanıyoruz. Bütün suçlamaları reddediyoruz.''

Kayseri barosu kınadı

Kayseri Barosu, sözde Ermeni soykırımı iddialarını destekleyenlerin düzenlediği özür dileme kampanyasını kınadı. Baro Başkanı Ali Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, kendilerini aydın kabul eden bir zümrenin zamanlaması manidar ve tartışmalı olan özür kampanyasını kınadıklarını belirtti. Bu tür kampanyaların, ulusal çıkarları zedeleyeceği gibi, sorumluluk sahibi bulunan resmi kurum ve makamları ulusal ve uluslararası platformda sıkıntıya sokacağının açık olduğunu ifade eden Aydın, ''Son derece insani bir tavır olan özür dileyebilme erdemliliğinin, tarihi gerçeklere son derece aykırı olan iddialara dayanak teşkil edecek şekilde kampanyalar düzenlenerek suiistimal edilmesini tasvip etmek mümkün değildir'' dedi.
 

Kayserili avukattan suç duyurusu

Bu arada, Kayseri Barosu avukatlarından Orhan Pekmezci, ''Ermenilerden Özür Diliyoruz'' kampanyası başlatanlar hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Pekmezci, yaptığı açıklamada, bir internet sitesi aracılığıyla Ermenilerden özür dilenmesi kampanyasını başlatan Ahmet İnsel, Baskın Oran, Cengiz Aktar, Ali Bayramoğlu ve arkadaşları hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Orhan Pekmezci, suç duyurusunu Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı kanalıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığını kaydederek, ''2 sayfalık gerekçesini açıkladığım suç duyurusunda TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca internet sitesi sorumlulukları ve imza kampanyası başlatanlar hakkında Kamu Davası açılmasını talep ettim'' dedi.
 

Şehit ve gazi yakınları tepkili

Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Iğdır Şubesi Başkanı Kamber Güzelkaya, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Batı'daki Ermeni lobilerinin söz konusu kampanyaya benzer çalışmalar için sınırsız bütçe ayırdıklarını söyledi.
Güzelkaya, toplantıda şunları söyledi: ''Bu sözde aydın görünen vatan hainlerinin, Ermeni lobilerinden kaç milyon dolar aldıklarını aslında tahmin edebiliyorum. Bunlar asla Türk olamazlar. Çünkü Türk olan kimse kendisine ihanet etmez. Bu grup, uzak tarihe baktığı kadar yakın tarihimize de bakmalıdır. Ermeniler dünyanın gözlerinin içine baka baka binlerce Türk'ü Azerbaycan'ın Hocalı kentinde akla mantığa aykırı işkencelerle katlettiler. Bu ihanetçiler o zaman neredeydi. Ben söyleyeyim belki de bıyıklarının altında kıs kıs gülüyorlardı. Çünkü katledilenler kendilerinden değildi. Katledilenler öz be öz Türk evlatlarıydı.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler