Gazetelerde Bugün

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun, YSK’nin yetkilerini yürütmeye devreden protokolün iptali için Danıştay’a başvurulabileceği yolundaki uyarısı ve bu uyarıya destekler Cumhuriyet'in manşetinde. 'Taliban adaleti' diyen Vatan ise, Pakistan'ın Afgan sınırında yaşanan çağ dışı infaz uygulamalarını çarpıcı fotoğraflarla okuyucusuna sunuyor.

Yayınlanma: 24.12.2008 - 08:08
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

Kütükler yargı yolunda


Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun, YSK ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan ve YSK’nin yetkilerini yürütmeye devreden protokolün iptali için Danıştay’a başvurulabileceği yolundaki uyarısını dikkate alan CHP, bu konuda hazır olduğunu açıkladı. CHP’li Okay, “O yönde bizim de bir çalışmamız oldu. Hazırlığımız tamamlanmıştır. Yargı süreciyle ilgili son karar aşamasındayız” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise YSK ile İçişleri Bakanlığı arasında seçmen kütüklerinin oluşturulması konusunda bir protokol imzalandığını ilk kez duyduklarını belirterek “Böyle bir protokolle, seçmen kütükleri hazırlama görevi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne verilmiş oluyor. Bu da seçimleri ayıplı hale getirir, seçmen kütüklerine siyasi müdahale edilmesi anlamına gelir” dedi.


HÜRRİYET   

Tazminatlara Ayşen ayarı


Adalet Komisyonu'nun aldığı kararla hakimler belirlenen tazminatları değiştiremeyecek. Yanlış iğne sonucu kolunu kaybeden Ayşen gibi mağdurlar rekor tazminat alabilecek.


MİLLİYET

Köken ayrımı kötülüktür


Diyanet işleri başkanı Bardakoğlu: İsim vermeden değerlendireceğim. İnsanların dinini, dilini, etnik kökenini ölçü almak, bundan hareketle teoriler üretmek en büyük kötülüktür.


RADİKAL

Kürtlerin ortak talebi: Ana dilde eğitim ve yayın hakkı


Kimliğinde 'Kürtlüğü öne çıkaran' Kürtlerin, Kürt sorunuyla ilgili kanaatleri; Müslümanlığı öne çıkaranlardan daha net. Ancak, 'Kürtçe yayın' ve 'eğitim hakkı' iki grupta da güçlü destek alıyor.


AKŞAM

Kaba inşaatta 211 seçmen

Adrese dayalı kayıt sistemi, seçmen listelerini altüst etti. Tüm siyasi partiler kaostan şikayetçi. İşte İstanbul Beylikdüzü'nde yaşanan en tuhaf örnek.


POSTA

Teğet geçmiyor!


Ankara'nın köklü eğitim kurumlarından Yüce Okulları'nın sahibi Yücel Kalınyazgan okulda intihar etti. Geride de şu notu bıraktı: "Alacaklarımı alamıyorum, borçlarımı ödeyemiyorum. Onurumla yaşadım. Onurumla ölüyorum." İstanbul'da işleri kötüye giden tekstilci Yener de önceki gün gittiği atış poligonunda canına kıydı. Başbakan, 15 Ekim'de küresel krizin Türkiye'yi teğet geçeceğini söylemişti.  



VATAN

Taliban Adaleti


Pakistan'ın Afgan sınırında yer alan Taliban ve yanlılarının kontrolündeki Hayber özerk bölgesinin başkenti dün korkunç infazlara sahne oldu. Adam kaçırma, kaçakçılık ve cinayetten suçlu bulunan iki kişi, Maliki adı verilen ihtiyar meclisi tarafından idam cezasına çarptırıldı.



BİRGÜN

Askeri ücretle 6 gün doyuyoruz


Hesaplamalar sonucu, asgari ücretle yalnızca 6 gün, o da yoksulluk içinde yaşandığı ortaya çıktı.



SABAH

Hawaii'de moral tatili


Obama, başkanlık koltuğuna oturmadan önceki tatilinde atletik vücuduyla dikkat çekti.


TERCÜMAN

Emredersin Talabani


Çizmeyi iyice aşan Kürt lideri, 'PKK silah bırakıp dağdan insin, siz de evine gönderin' deme cesaretini gösterdi.


YENİ ŞAFAK

Cinayeti sen üstlen


İşadamı Üzeyir Garih'i öldürmek suçundan müebbet hapse mahkum olan Yener Yermez, 'Cinayeti üstlenmem için 1.5 milyon dolar teklif ettiler. Kendimi ve ailemi korumak için kabu lettim. Başka çarem yoktu' dedi.



ZAMAN

Şehirden dağa bomba sevkiyatı son anda önlendi


Diyarbakır'da bir şehri havaya uçuracak miktarda patlayıcı ele geçirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler