Filipinler'de El Kaide şüpheli saldırı

Filipinler' de bombalı bir saldırı gerçekleşti. Müzik gösterisini dinleyen bir grubun üzerine motosikletli 2 kişinin el bombası atması sonucu 26 kişi yaralandı. Saldırının arkasında El Kaide ile bağlantılı olduğu söylenen kökten dinci terör örgütü Ebu Seyyaf'ın olduğu sanılıyor.

Yayınlanma: 24.12.2008 - 08:12
Abone Ol google-news

Filipinler'in güneyinde, motosikletli 2 kişinin müzik gösterisini dinleyen bir grubun üzerine el bombası atması sonucu 26 kişi yaralandı.

Polis yetkilileri, Filipinler'in güneyindeki Basilan adasının başkenti İsabella kentinde, Jollibee adlı bir fast food restoranın dışında düzenlenen el bombalı saldırı sonucu yaralananlardan 16'sının hastanede tedavi altına alındıklarını belirtti.

Polisin, saldırının neden düzenlendiğini belirlemek amacıyla bilgi toplamaya devam ettiğini kaydeden yetkililer, kimsenin saldırıyı düzenleyen kişileri tanımadığını ve henüz bu konuda ilerleme kaydedilmediğini ifade etti.

Basilan polis şefi Salik Macapantar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, terör örgütü El Kaide ile bağlantılı olduğu söylenen kökten dinci terör örgütü Ebu Seyyaf'ın son zamanlarda bölgedeki esnaftan haraç almaya çalıştığının öğrenildiğini ve bu nedenle saldırının Ebu Seyyaf örgütü tarafından düzenlenmiş olması ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler