Erdoğan'dan 'demokrasi' mesajı

Başbakan Erdoğan "10 Aralık İnsan Hakları Günü" dolayısıyla yayınladığı mesajda "Türkiye'nin her geçen gün daha da olgunlaşan demokrasisiyle, insan haklarına, hukuk devleti ilkesine olan bağlılığıyla dünyada ve bölgesinde örnek bir konumda yer aldığını" savundu.

Yayınlanma: 10.12.2011 - 12:01
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan "10 Aralık İnsan Hakları Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 10 Aralık'ta, çağdaş insan hakları belgelerinin anayasası olarak kabul edilen Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabulünün 63. yıldönümünü kutladıklarını belirten Başbakan Erdoğan, Bildirge'nin, insan hak ve özgürlüklerini güvence altına alacak evrensel anlayışın yansıması olduğunu bildirdi.

Erdoğan, "Türkiye'nin her geçen gün daha da olgunlaşan demokrasisiyle, insan haklarına, hukuk devleti ilkesine olan bağlılığıyla dünyada ve bölgesinde örnek bir konumda yer aldığını" savunarak, "Hükümetimiz, Türkiye'nin ileri demokrasi adımlarına hız verdiği gibi, bölge ülkelerindeki demokratik değişim ve dönüşüm süreçlerine, halkların meşru taleplerine, insan haklarının geliştirilmesine de destek olmaktadır ve bu yöndeki yapıcı çabalarını sürdürecektir" dedi.

Erdoğan, bölge ülkelerinin demokratik değişim ve dönüşüm süreçlerini hızla tamamlayacaklarına, kısa zamanda demokratik istikrarı tesis edeceklerine inandığını belirtti ve mesajının sonunda "10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutluyor, bu anlamlı günün milletimize ve tüm insanlık ailesine hayırlı olmasını diliyor; adalet, eşitlik, özgürlük temelinde mutlu bir gelecek diliyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler