Yaşayan 'Beethoven' İstanbul'a geliyor

Dünyanın önde gelen Beethoven yorumcularından kabul edilen İrlanda Kraliyet Müzik Akademisi Başkanı John O'Conor, 15 Ocak'ta İstanbul'da konser verecek. Günümüzün en önemli piyano hocalarından biri olarak kabul edilen O'Conor'ın, Beethoven'ın tüm sonatlarını seslendirdiği konser dizileri de, kendisini diğer piyanistlerden ayırıyor.

Yayınlanma: 24.12.2008 - 08:46
Abone Ol google-news

Türkiye'de ilk kez 2005 yılında Atatürk Kültür Merkezi'nde sahneye çıkan, sahibi olduğu sayısız madalya, nişan, unvan ve ödülün yanı sıra sadece Beethoven yapıtlarından oluşan programlarıyla tanınan ünlü sanatçı John O'Conor, İstanbul Resitalleri kapsamında 15 Ocak'ta Mustafa Kemal Merkezi'nde sahne alacak.

 

John O'Conor Portre

Müzik hayatının ilk yıllarını Dublin'de geçiren O'Conor, daha sonra 5 yıllık bir dönem Avusturya'da müzik çalışmalarını sürdürdü. Sanatçı, 1973'te Uluslararası Betthoven Piyano Yarışması'nda birinci oldu.

London Symphony, Royal Philharmonic, Czech Philharmonic, Vienna Symphony, l'Orchestre National de France, NHK Orchestra Japan, Cleveland, San Francisco, Dallas, Montreal ve Detroit Senfoni orkestraları ile birlikte konser veren John O'Conor, resitallerini Carnegie Hall, Lincoln Center New York, Kennedy Center Washington, Wigmore Hall, South Bank Centre Londra, Musikverein Viyana, Dvorak Hall Prag ve Bunka Kaikan Tokyo gibi prestijli salonlarda gerçekleştirdi.

Efsanevi Wilhelm Kempf ile çalışma fırsatı bulan sanatçıya, klasik müziğe katkılarından dolayı National University of Ireland ve Trinity College Dublin tarafından ''Fahri Doktor'' unvanı verildi. Fransız hükümeti tarafından ''Officier de l'Ordre des Arts et des Lettres'', Alman hükümeti tarafından ''Ehrenkreuz für Wissenschaft und Kunst'' unvanları ile ödüllendirilen O'Conor, büyük uluslararası yarışmalarda jüri üyeliği ve başkanlığı yapıyor, günümüzün en önemli piyano hocalarından biri olarak kabul ediliyor.

Sanatçının, Telarc tarafından yayımlanan Beethoven, Mozart ve Field seslendirdiği 20'yi aşkın albümün yanı sıra New York Metropolitan Müzesi'nde gerçekleştirdiği ve Beethoven'ın tüm sonatlarını seslendirdiği konser dizileri de kendisini diğer piyanistlerden ayırıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler