3 ilden 5 tutuklama

Terör örgütüne yardım ettikleri iddiasıyla Antalya, Mersin ve Hatay'da gözaltına alınan 14 kişiden 5'i tutuklandı.

Yayınlanma: 10.12.2011 - 14:52
Abone Ol google-news

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 12 Kasım'da Antalya'dan Hatay'a bir otomobil ve kamyonetle giden terör örgütü mensuplarına yönelik Aydıncık'ta düzenlenen operasyonun ardından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Terör örgütü mensuplarına Antalya, Mersin ve Hatay'daki faaliyetleri sırasında yardım ettikleri iddia edilenlere yönelik yapılan çalışma kapsamında Mersin, Antalya ve Hatay'da gözaltına alınan 14 zanlının sorguları tamamlandı.

Antalya'da gözaltına alınan 6 zanlı ve Hatay'da gözaltına alınan 2 zanlı, Mersin'deki sorgulamalarının ardından tekrar getirildikleri illere gönderildi.

Mersin'deki 6 zanlıdan biri emniyetten serbest bırakılırken, 5'i ise sevk edildikleri adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Gözaltına alınan zanlıların, örgütün dağ kadrosundaki kişilere konaklama, araç temini ve ulaşım gibi çeşitli konularda yardımcı olduğu iddia edilmiş, çalışmalar ile örgütün Amanos'daki yapılanmasının büyük oranda çözüldüğü kaydedilmişti.

Öte yandan Mersin'de çeşitli tarihlerde düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili soruşturma sürdüren güvenlik güçlerince, polise taş ve molotofkokteyli attıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklanırken biri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler