Bakan Şahin: Kabul edilemez

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İzmir'de hakkında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülen kadını iki polis tarafından darbedilmesine ilişkin, ''Dün yaşanan olay kabul edilemez ve kesinlikle bunu yapanların cezalandırılması gereken bir olay olarak görüyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 10.12.2011 - 15:37
Abone Ol google-news

Bakan Şahin, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, Türkiye'nin artık açık bir toplum olduğunu belirterek, karakolda hele bir kadına şiddet uygulanmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.
Karakollardaki şiddetin 80'li, 90'lı yıllarda en büyük sorunlardan biri olduğunu, ancak bunu yok etmek için siyasi otoritenin ve devletin kendi içinde yeniden yapılandırıldığını ifade eden Bakan Şahin, şöyle konuştu:

''Burada özellikle İzmir'deki olayı anlayabilmemiz için geçmişe dönüp bir bakmamız lazım. 80'li 90'lı yıllara baktığımız zaman, karakollarımızda yaşanan şiddet, bizim en büyük sorunlarımızdan biriydi. Ama 2000'li yıllarda karakollarda 'şiddete sıfır tolerans' diye bir devlet politikası oluşturuldu. Orada bütün mekanizmalarla, siyasi irade ve devlet bunu kendi içinde yok edecek şekilde yeniden yapılandırıldı. Dün yaşanan olay kabul edilemez ve kesinlikle bunu yapanların cezalandırılması gereken bir olay olarak görüyoruz. Çünkü bu kadar temel felsefenin içerisinde, tabii camia çok geniş, büyük bir camianın içerisinde birinin yaptığı bir bireysel hata ve o bireysel hatanın gereğini yapacak siyasi bir irade ve devlet otoritesi vardır. Bundan dolayı da hemen akşama doğru, hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı ve görevden uzaklaştırıldılar. Bu da bundan sonraki süreçte, böyle bir şeye niyetlenen varsa sonucunu gördükleri için bir caydırıcılık getirecektir.''

''Bir kadına karakolda şiddet uygulanması kabul edilemez''

Olayın birebir takipçisi olduklarını ifade eden Bakan Şahin, ''Hele bir kadına karakolda şiddet uygulanması kabul edilemez. Hızlı bir şekilde yapılması gerekenlerin, yapılması için gereken beyan edilmesi gerekiyor. Bu konuda İçişleri Bakanlığımız da çok hassastır, Emniyet Genel Müdürlüğümüz de. Gerekli müdahaleler yapılmıştır ve doğrudur'' dedi.

Türkiye'nin artık açık bir toplum olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi:
''Bu şunu gösteriyor, artık açık bir topluma girdik, gidiyoruz. Kamuoyu, açık toplum, her yerde ne varsa artık herkes medyanın öngörüsü, toplumu bilgilendirmesiyle herkesin düzgün iş yapması, işini yapması ve görevini suiistimalle götürmemesi gerekiyor. Bunu yaptığı zaman da hızlı bir şekilde açığa çıktığı ve gereğinin yapıldığı gözüküyor. O yüzden bundan sonraki süreç bu örnek açısından da önemlidir. Özellikle kolluk kuvvetlerinde, karar alma mekanizmasında çözümün parçası olacak kişiler sorunun bir parçasıysa, kesinlikle kabul edilemez ve gereğinin yapılması gerekir, yapılmıştır da.''

Bakan Şahin, daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığını ziyaret etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler