Yoksul öğrencilere ücretsiz kurs imkanı

Ekonomik durumları elverişli olmayan öğrencilere Halk Eğitim Merkezleri'nin "SBS hazırlık kursları" açmasının Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yasaklanması olayına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik el koydu. Bakan Çelik, yeni bir genelge yayınlayarak Halk Eğitim Merkezleri'nin bedava kurs açabileceklerini bildirdi.

Yayınlanma: 24.12.2008 - 10:58
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü, valiliklere gönderdiği 18 Aralık 2008 tarihli "SBS Sınavlarına Hazırlık Kursları" konulu yazı ile özellikle özel öğretim kurumlarının olmadığı yerleşim birimlerinde öncelikli olmak üzere, ekonomik durumları elverişli olmayan öğrencilere sınavlara hazırlık kursları açması için kurulan halk eğitim merkezlerinin "SBS hazırlık kursları" açmaması istendi.


Çelik: Halk eğitim merkezleri kurs açabilecek

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise konuya el koyarak, halk eğitim merkezlerinin bedava hazırlık kursu açmaya devam edebileceklerini açıkladı. Bakan Çelik, konuyla ilgili bugün valiliklere bir genelge yolladı. Bakan Çelik, yolladığı genelgede, seviye belirleme sınavları uygulamasının sona erdirilmesi ile ilgili yazının eğitim kurumlarına yollandığını anımsatarak, "İllerimizden gelen müracaatlardan söz konusu yazımızın yanlış anlaşmalara meydan verdi görülmektedir. Bilindiği üzere halk eğitim merkezlerinin doğrudan ve iş birliği yapmak sureti ile ihtiyaç duyulan tüm alanlarda ücretsiz olarak kurs açma görevi bulunmaktadır. Halk eğitim merkezlerinin bir görevi de göç alan ve kalkınmışlık düzeyi düşük bölgelerdeki yoksul öğrencilere ücretsiz kurslar sağlamaktır. Bu nedenle düzenlenen ücretsiz kurslar ilgili yazının dışında tutulmalıdır" emrini verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler