"Tekrar etmemesi konusunda önlem alacağım"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Topkapı Sarayı'nda bir dizi filmi çekilmesine, "Bu çekim sınırlı bir çekim, çekim için de tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili bir repliğin olması kaydıyla ve işin biraz daha bu dizilerimiz dünyada çok dolaşma imkanı bulduğu için tanıtımı düşüncesiyle izin ve imkan vermişler" dedi.

Yayınlanma: 13.12.2011 - 21:51
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının bütçesi üzerindeki milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Bakan Günay'a, "Mukaddes emanetlerin olduğu yerde bir dizi çekildiğine ilişkin haberler yer aldı. Mukaddes emanetlerin dizilere bir mekan olarak kullanılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Yaptığınız bir tespit varsa onu iletirseniz çok memnun olurum. Buna kim izin vermiştir?" diye sordu.

Çekimin sınırlı bir çekim olduğunu ifade eden Bakan Günay, şöyle dedi:
"Topkapı Sarayı benim çok önem verdiğim bir alan. Arkadaşlarımız böyle bir başvuru olunca ilgili birimler bu son yılda tarihi eser kaçakçılığına önem veriyoruz. Bu çekim sınırlı bir çekim, çekim için de tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili bir repliğin olması kaydıyla ve işin biraz daha bu dizilerimiz dünyada çok dolaşma imkanı bulduğu için tanıtımı düşüncesiyle izin ve imkan vermişler. Ben bu şartlar altında bile olsa kutsal emanetlerin böyle bir çekim mekanı olarak kullanılmasının doğru olmadığı şahsi kanaatindeyim. O yüzden bu konuyu izin verirseniz araştırıyorum ve tekrar etmemesi konusunda gerekli önlemi arkadaşlarımı gerekli bir biçimde uyararak gerekli önlemi alacağım."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler