Bir kıvılcımla yandı

Erzincan'da demir doğrama atölyesinde çalışan çırağın yanlışlıkla dokunduğu kaynak makinasından çıkan kıvılcım, iş yerindeki tiner dolu kutuyu bomba gibi patlattı. Ustasının kurtardığı çırağın vücudunun yüzde 60'ı ikinci derecede yandı.

Yayınlanma: 14.12.2011 - 16:43
Abone Ol google-news

Yasin Arslan (16), 26 Kasım’da, çırak olarak çalıştığı dükkanda temizlik yaparken, bir anlık dalgınlıkla kaynak makinasını demire değdirdi. Bunun sonucunda çıkan kıvılcım da tiner dolu kutunun bomba gibi patlamasına neden oldu. Patlamayla birlikte alevler içinde kalan Arslan’ı, o sırada kapının önünde duran ustası Serdal Turalı kurtardı. Turalı, Yasin’i dışarı çıkarıp, üzerine montunu attı ve çağırdığı ambulansla Erzincan Devlet Hastanesi’ne götürdü. Arslan, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum’a sevk edildi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi’nde tedavi altına alınan ve vücudunda derin yanık izleri bulunan Arslan’ın birkaç ameliyat geçirmesi gerektiği belirtildi.

Hayati tehlikesi devam eden Arslan, yaşadığına inanamadığını söyleyerek, “Kaynak makinasını kaldırırken demire değmesi sonucu kıvılcımlar çıktı. Sonra ortalık alev topuna döndü. Kapıyı bulamadım. Sonrasını hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda doktorlar yaralarımı temizliyordu” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler