Yunan halkını Noel bile durduramıyor

Yunan halkının isyanı hız kesmiyor. Noel sebebiyle durdurulması beklenen eylemler şiddetlenerek devam ediyor. Yunanistan'ın başkenti Atina'da Çevik Kuvvet (MAT) aracına dün sabah saatlerinde yapılan saldırıda iki ayrı AK-47 Kalaşnikov tipi otomatik tüfek kullanıldığının sanıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 24.12.2008 - 12:31
Abone Ol google-news

Yunan basın yayın organları, Atina'nın Gudi semtinde dün saat 05.50'de meydana gelen olayda, polis aracının lastiğine ve motoruna saplanan 2 mermi çekirdeğinin de çapının 7.62 mm olduğunun belirlendiğini, ancak balistik incelemelerin saldırıda iki ayrı AK-47 tipi silah kullanıldığını ortaya koyduğunu duyurdu.

Basın yayın organları, saldırının, Yunanistan'da 6 Aralıkta 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un polis kurşunuyla yaşamını yitirmesinin ardından düzenlenen gösterilerin devam ettiği dönemde yapılmasının endişe yarattığı değerlendirmesinde bulundu.

Yunan polisinin saldırganların can kaybı veya yaralanmaya yol açmaktan çok eylemleriyle mesaj vermeye çalıştığı görüşünde olduğu da belirtildi.

Öte yandan "Zugla" adlı internet sitesiyle bağlantıya geçen, kimliği henüz belirlenmeyen bir kişinin saldırıyı, "Halk Eylemi" isimli, ilk kez duyulan bir örgüt adına üstlendiği bildirildi. Haberlerde, polisin söz konusu üstlenmeyi inanılır bulmadığı, gelecek günlerde saldırganlar tarafından bir bildiri yayımlanmasının beklendiği de kaydedildi.

Basın yayın organları, saldırıda AK-47'nin yanı sıra G3 tipi silah kullanıldığının da sanıldığını duyurmuştu.

Polis ekibinin, bölgedeki üniversite kampüsü yönünde parlamalar gördüğü ve yaklaşık 7 el ateş edildiğinin duyulduğunu söylediği belirtilen haberlerde, polisin akademik dokunulmazlığı bulunan bölgede araştırma yapabilmesi için rektörlüğün izin verdiği de kaydedilmişti.

Yunanistan'da ilk kez polis aracına bu tür bir saldırının yapıldığı belirtilen haberlerde, konuyla ilgili araştırmanın terörle mücadele ekipleri tarafından sürdürüldüğü açıklanmıştı.

Bu arada Yunan Devlet Televizyonu NET, çevik kuvvet aracında, saldırı sırasında 19 güvenlik görevlisi bulunduğunu, ancak yaralanan olmadığını kaydetmişti.

 

1 saat içinde 1 banka ve 2 postane soyuldu

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, 2 saat içinde Yunanistan Postanesi'ne (ELTA) ait 2 şube ile 1 banka şubesinin soyulduğu bildirildi. 6 Aralık'ta çıkan olayları kontrol altına almaya çalışmakla meşgul olmasından yararlanan soyguncuların, son 8 gün içinde 11. banka şubesini soydukları haber verildi.

Yunan basın-yayın organları, polisin, 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un polis kurşunuyla yaşamını yitirmesinin ardından çıkan olayları kontrol altına almaya çalışmakla meşgul olduğu dönemde soyguncuların, ''Kipseli'' ile ''Petrupoli'' semtlerindeki ELTA şubeleri ve ''Galatsi'' semtinde bulunan ''Attiki'' bankası şubesini soyduklarını duyurdu.
Haberlerde, saat 12.20-12.40 saatleri arasında ELTA şubelerine giren silahlı soyguncuların, çalışanlar ile müşterileri etkisiz duruma getirdikten sonra, henüz belirlenemeyen miktarda parayı çaldıkları kaydedildi.

Basın-yayın organları, banka şubesinin hedef alındığı, saat 14.00 sularında düzenlenen silahlı soygunda da hırsızların, kasada bulunan parayı alarak olay yerinden kaçtıklarını haber verdiler. Yunan basın-yayın organları, dünkü haberlerinde de soyguncuların son 7 gün içinde 10 banka şubesini soyduklarını duyurmuşlardı. Soygunlarda çalınan paranın miktarına ilişkin kamuoyuna bilgi verilmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler