MHP'den 862 belediye için yasa önerisi

MHP, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) daha önce kapatılmasına karar verilen 862 belediyenin seçimlere ilişkin sıkıntılarını kökten çözmek amacıyla yasa önerisi hazırladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, "Yeni bir yasal düzenlemeyle belediyelerin faaliyetlerine devam etmelerini tartışmasız hale getirmek istiyoruz" dedi.

Yayınlanma: 24.12.2008 - 14:54
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu ile Grup Başkanvekili Oktay Vural Meclis'te düzenledikleri ortak basın toplantısında, YSK'nın daha önce kapatılmasına karar verilen 862 belediyenin süresi içinde dava açanların seçimlere katılabileceği kararını değerlendirdiler. Çobanoğlu, MHP olarak kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "862 belediye için seçime giriş yolu açılmıştır. Biz diyoruz ki bunu yasal hale getirelim. Önerimiz belediyelerin faaliyetlerine devam etmeleri. Tüzel kişilikleri kaldırılmamalı. Bir yasal düzenleme yapılarak, sadece bu seçimde değil, sonrası için de geçerli olsun" dedi.

Çobanoğlu, belediyeleri mahkeme kapısında süründürmemek için belediyelerin kapatılmamasına yönelik yasada değişiklik konusunu Meclis gündemine taşıyacaklarını bildirdi.
 

İddialarımız doğrulandı, YSK ayıbını ortaya koydu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, adrese dayalı nüfus tespiti ile ilgili YSK'nın kararını, "YSK ayıbını kabul etti" diyerek değerlendirdi.

Vural, Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde, "parmak boyası"nın uygulanmasını istedi. AKP'nin, seçmen listelerinde yaşanan başarısızlığa kayıtsız kalmasını da eleştiren Vural, "YSK bu endişeyi taşırken, AKP'nin duyarsız kalmasını anlamış değiliz" dedi.

Vural, "YSK'nın kararı, iddialarımızın doğru olduğunu ortaya koymuştur. Böylece sanal seçmenlerin oluşturulduğu ispatlanmıştır. Seçmen kütüklerinin eksik, hataların bulunduğu, ayıplı olduğu ortadadır" dedi.

Vural, adrese dayalı nüfus sayımında, pek çok hata yapıldığını belirterek, "Cemil Bayık ve Salman Kurtulan'ın dışında bulunan diğer bazı insanlar ile sanal seçmenlerin kayıtları nasıl silinecek. İtiraz yoluyla ya da basında isimleri yer aldığı için silinmemelidir. YSK'nın, sorunun giderilmesi için ne istiyorsa açıklamasını istiyoruz. Bu hataları gidermek için milli iradeden ne isteniyor, bu açıkça ortaya konulmalıdır. Seçmen kütüklerinin oluşturulması için yeni yazılım istiyorlarsa bunu açık seçik ortaya koysunlar" diye konuştu.

Vural, "TÜİK hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulması gerekmiyor mu?" şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi: "Eğer masa başında birileri adrese ışınlanmışsa, bunu yapanlarda bilgiler vardır. Bu bilgiler kimler tarafından kullanılacaktır? Bunu organize edenler 5 milyonla ilgili bilgileri ne amaçla kullanacaklar, bu bilgiler kimin elinde merak ediyoruz? Bunu da kısa sürede açıklarız."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'ın kimlik numarası olmasına rağmen neden seçmen kütüğüne kayıtlı olmadığını soran Vural, Almanya'daki Deniz Feneri davasından tutuklu Mehmet Gürhan'ın da seçmen kütüğüne nasıl yazıldığının açıklanmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler