Antalya'da uyuşturucu operasyonu

Antalya polisinin 4 ilde düzenlediği eşzamanlı uyuşturucu madde operasyonlarında gözaltına alınan 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

Yayınlanma: 24.12.2008 - 19:59
Abone Ol google-news

Belçika'ya zulalı 2 valizde götürülmek istenen 14.5 kilogram eroinle İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda yakalanan Bulgaristan uyruklu kuryeler Gina M. ve Türk asıllı sevgilisi Mehmet Ali T. ile eroini sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan Mehmet Sıddık O. ve M.A., adliyeye sevkedildiler.

Antalya Cumhuriyet Savcılığı, M.A.'yı serbest bırakırken, 3 zanlıyı ise tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevketti. Gina M., Mehmet Ali T. ve Mehmet Sıddık O., ''Suç işlemek amacıyla kurulmuş bir örgütün faaliyeti çerçevesinde uyuşturucu ihraç etmek, nakletmek, bulundurmak ve ticaretini yapmak'' suçundan nöbetçi mahkemece tutuklandı. Uyuşturucu madde bağımlısı oldukları belirlenen Bulgaristan uyruklu kurye sevgililerin, uyuşturucuyu Belçika'ya götürme karşılığında suç örgütü üyeleriyle 10 bin Avro'ya anlaştıkları, paranın yarısını ise teslim aldıkları belirlendi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Temmuz ayında 1'i Bulgaristan uyruklu kadın 2 kuryenin 4 kilo eroinle yakalanmasının ardından genişlettikleri soruşturmada, yurtdışı bağlantılı bir suç örgütünün varlığını ortaya çıkarmış, suç örgütü üyelerince Türkiye'den Belçika'ya eroin götürüleceği ihbarını alan ekipler, yaklaşık 5 aylık izleme sonucunda Antalya, İzmir, Mardin ve Diyarbakır'da eşzamanlı operasyonlar düzenlemişlerdi.

''Pembe Valiz'' adı verilen operasyonda, Antalya'ya 1 hafta önce turist vizesiyle gelen Bulgar Gine M. ile Türk asıllı Bulgaristan uyruklu sevgilisi Mehmet Ali T., İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda özel zulalı valizlerde 14.5 kilogram eroinle suçüstü yakalanmışlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler