Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi, 'Skandal açıklama' başlığıyla yerel seçimlerle ilgili YSK kararının, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi'ni karşı karşıya getirmesini manşetten gördü. Posta ise, Hüseyin Üzmez'in cinsel tacizde bulunduğu kıza 'Ruh sağlığı bozulmamıştır' diye rapor yazan kurumun, elle tacize ters yönde rapor yazmasını ilk sayfasına taşıdı.

Yayınlanma: 25.12.2008 - 08:21
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Skandal açıklama

Erdoğan’ın kapatılan belediyelere ilişkin karar veren Danıştay’ı hedef almasının hemen ardından Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’ndan Erdoğan’a destek niteliğinde bir açıklama geldi. Danıştay’ı “Anayasayı ihlal etmekle” suçlayan açıklamanın başkan Haşim Kılıç tarafından yapıldığı öğrenildi. Kılıç, açıklamasında Danıştay kararının Anayasa Mahkemesi’nin kararını değiştirilmesine yol açan bir sonuca ulaştığını ileri sürdü.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, açıklama için heyet kararı alınmadığını vurgulayarak, içeriğine katılmadığını belirtti. Paksüt, bir yüksek yargı organının Anyasa Mahkemesince Anayasayı ihlal ettiğiyönündeki açıklamasının bir ilk olduğuna vurgu yaparak “İddia maksadını aşmıştır” dedi. YSK Başkanı Aydın da açıklamanın kararlarını değiştirmeyeceğini vurguladı.

 

HÜRRİYET

Belde depremi

29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere 3 ay kala belde belediyeleriyle ilgili YSK kararı, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi'ni karşı karşıya getirdi. Başbakan Erdoğan da sert üslupla kavgaya katıldı.

 

MİLLİYET

Erdoğan teşhis koydu: Türkiye'deki kriz psikolojik

Geçen hafta "Ben bu ülkenin doktoruyum" diyen Başbakan Tayyip Erdoğan, küresel krizin Türkiye boyutunun psikolojik olduğunu söyledi.

 

 

RADİKAL

28 Şubat'tan ders aldım

Emekliliğinde tartışılmaktan rahatsız olan Özkök, Murat Yetkin'in soruları üzerine, 'Asker elinin dokunmasının siyasetçi için ne kadar 'hayırlara vesile' olduğunu öğrendim' diyor.

 

AKŞAM

Hayat piyangosu

Sennur Yoro'nun hayatını kurtaracak mucize Uzakdoğu'dan çıktı. % 100 uyumlu iliğin nakli için gerekli para toplanırsa, savaşı kazanacak.

 

POSTA

Rapor farkı

Konya'da 7 yaşındaki kızı elle taciz eden adam 12.5 yıl hapis cezası aldı. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'nun 'Kızın ruh sağlığı bozulmuştur' şeklindeki raporu üzerine bu cezayı verdi. Raporu, Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'in cinsel tacizde bulunduğu kıza 'Ruh sağlığı bozulmamıştır' diye rapor yazan 6. İhtisas Kurulu'nun vermiş olması dikkat çekti.

 

VATAN

Yüksek yargıda seçim kavgası

Anayasa Mahkemesi, kapatılan belde belediyeleriyle ilgili kararda Danıştay'ı Anayasa'yı ihlal etmekle suçladı. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt "Başkan Haşim Kılıç tek başına hareket ediyor. Danıştay ve YSK haklı" dedi.

 

BİRGÜN

Erdoğan, hiç eşin benzerin yok senin

Bütün ülkeler krizle nasıl baş edeceğini tartışıp önlemler alırken Başbakan Erdoğan, Türkiye'deki durumun "psikolojik" olduğunu söyledi.

 

SABAH

Yabancının kanına veto

Herkesi kan vermeye çağıran Kızılay'a kan bağışı için giden Didimli İngilizler 'Sizinki olmaz' diye geri çevrildi.

 

TERCÜMAN

Kapatılmadan açılacaklar mı?

YSK'ya göre, kapatılacağı açıklanan belediyeler 6 Şubat'a kadar dava açılması halinde seçime katılacak. Anayasa Mahkemesi karara tepkili.

 

YENİ ŞAFAK

Irak'a Noel Hediyesi!

Bush'un kafasına fırlatılan ayakkabılara Bağdat'ın kukla yönetiminden misilleme... Irak Hükümeti, Hıristiyanların Noel'i rahat kutlayabilmesi için 25 Aralık'ı resmi tatil ilan etti.

 

ZAMAN

Danıştay kararı Anayasa ihlali

Kapatılan belediyelerin seçime girmesinin yolunu açan Danıştay kararı, tartışmalara yol açtı. En sert tepki, daha önce kanunun iptal talebini reddeden Anayasa Mahkemesi'nden geldi: "Verdiğimiz kararlar tüm yargı oranlarını bağlar. Mahkemenin öngörmediği bir sonuç çıkarılması Anayasa'nın 153. maddesinin ihlal edilmesidir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler