Irak'ın ilk "Resmi Noel"i

Irak'ta Noel ilk kez resmi tatil olarak kutlandı. Büyük çoğunluğu Müslüman olan Irak'taki Hıristiyanlar, hükümet tarafından resmi tatil ilan edilen Noel'i kutladı. Irak İslam Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Ammar El Hekim, din, mezhep ve etnik fark gözetmeden herkes için iyi bir hayat sunmak için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Yayınlanma: 25.12.2008 - 12:48
Abone Ol google-news

ABD'deki Irak'ta bu yıl ilk kez Noel resmi tatil olarak kutlandı. Keldani Kardinal Emmanuel III Delly, Bağdat'taki manastırda verdiği Noel vaazında, ülkedeki tansiyonu düşürmeye yönelik kararından dolayı hükümeti övdü.

Törene, Irak İslam Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Ammar El Hekim de katıldı. El Hekim, ''Buraya, Hristiyan kardeşlerimize sevgi, saygı ve şükran mesajı vermeye ve mutluluklarını paylaşmaya geldik. Din, mezhep ve etnik fark gözetmeden herkes için iyi bir hayat sunmak için elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.

26 milyon nüfuslu Irak'ta birkaç yüz bin Hristiyan olduğu tahmin ediliyor. Radikal dincilerin hedef tahtasında olan Hristiyanların büyük bir kısmı savaşla birlikte yerlerinden oldu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler