"Gökçek Türkiye'nin sırtında bir kamburdur"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ankara'nın ve Türkiye'nin en büyük borçlusu olduğunu belirten CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Melih Gökçek'in sadece Ankara'nın değil, Türkiye'nin de sırtında büyük bir kambur olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 25.12.2008 - 12:52
Abone Ol google-news

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın yaptığı açıklamada, Melih Gökçek'in Ankara'nın ve Türkiye'nin en büyük borçlusu olduğunu belirterek "Hazine Müsteşarlığı verilerine göre vadesi geçmiş 8 milyar 127 milyon YTL alacağın 4 milyar 86 milyon YTL'si Ankara Büyükşehir'in ödemesi gereken borçtur. Türkiye'deki tüm mahalli idarelerin toplam borcu 6 milyar 620 milyon YTL'dir. Bu borcun yüzde 61'i Ankara Büyükşehir Belediyesine aittir" dedi.

Karayalçın, Türkiye'nin ve Ankara'nın sırtından bu kamburu kaldıracaklarını söyleyerek şöyle konuştu: "Siyasal iktidarın desteğini alan Gökçek, borçlarını ödemeye bir türlü yanaşmamıştır. Ankara Anakent Belediyesi'ni birçok ülkenin toplam borcuna eşit bir biçimde borçlandıran Gökçek, sorumsuzca bu tavrını sürdürmektedir. Doğalgaz başta olmak üzere peşin aldığı paraları bile BOTAŞ'a ödemeyen bu yönetimden Ankara ve Türkiye bir an önce kurtulmalıdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler