"Kırgın değilim desem yalan söylerim"

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Belediye meclis üyelerine atfen söylediği iddia edilen "Yamyamları doyuramıyorum" sözlerini içeren ses kayıtları ile CHP'nin bu konuda başlattığı soruşturmayı değerlendirdi. Kasetin montaj olduğunu savunan Eryılmaz, "Benim aklanmam partili bir belediye başkanının aklanmasıdır. Partiye kırgın değilim desem yalan söylerim. Çünkü üzüldüm" dedi.

Yayınlanma: 25.12.2008 - 13:14
Abone Ol google-news

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, düzenlediği basın toplantısında kendisine ilişkin medyada yer alan ses kayıtlarını, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile CHP'nin kendisiyle ilgili savcılığa başvurusunu değerlendirdi. Eryılmaz, Belediye meclis üyelerine atfen söylediği iddia edilen "Yamyamları doyuramıyorum" sözlerini içeren kasete ilişkin mahkeme kararları olduğunu söyledi. Eryılmaz, 2004-2005 yılında, parti içinde olan konuşmalardan alınan ses kaydının çok ustaca montajlandığını belirterek "Fenerleriyle meşhur olan Kanal 7 İle Ses TV'yi kullanılarak bu kaset piyasaya sürülmüş oldu" dedi.
 

"Müfettişlerin denetiminden çıktı zülüm haline geldi"

Son 3 aydır 20'yi aşkın müfettiş ve 4 savcının belediyede denetim yaptığını ifade eden Eryılmaz "Arkadaşlarımız didik didik her yeri arıyorlar. Artık bu normal denetimden de çıktı. Zulüm haline geldi" dedi. Eryılmaz şöyle devam etti:  "Gökçek'in hakkında 530'a yakın dava açtık. O dosyaların hemen hemen 300-350'si sonuçlandı. Çok net kararlar var. Bir müfettiş gittiğinde hemen Melih Gökçek diyor ki "müfettiş yolladılar bize" diyor. Burada 3 aydır 20-22 müfettiş herhangibir yolsuzluk saptamış değiller. Benim çok açık yüreklilikle dürüst namuslu görev yaptığımı onlar da gördü.  Burada bizim yapmak istediğimiz, yaptığımız Türkiye'deki kirlenmeye karşı bir ses çıkarmaktı. Nerde nasıl bir usulsüzlük görmüşsek bunun üstüne biz gittik, gideriz de. Kimseye diyet vererek buraya gelmedik. Bu partiye 40 yılımı verdim. Genel başkanım parti yönetimim güvendi, bana görev verdi. Ben bu safhadan sonra da yine adayım. Uygun görürlerse aday gösterirler. Önümüzdeki seçimlerde de yine Çankaya'da uygun görürlerse de belediye başkanı adayı olarak, uygun görmezlerse sade bir partili olarak Muzaffer Eryılmaz vardı, yine varız, daha sonra da var olacağız. O kaset Muzaffer Eryılmaz'ın dimdik, her türlü güçlüğe rağmen burada düzgün işler yapmaya çalışması var. Bizim yaptığımız temiz toplum özlemimizin bir parçası."


"Partiye kırgın değilim desem yalan söylemiş olurum"

Eryılmaz, "Partiye kırgın mısınız" sorusuna Eryılmaz, "Partinin belediye ile ilgili aldığı kararı saygı ile karşılıyorum. Bilgi almak haklarıdır. Benim aklanmam partili bir belediye başkanının aklanmasıdır. Partiye kırgın değilim desem yalan söylerim. Çünkü üzüldüm" şeklinde cevap verdi.

Eryılmaz, bir gazetecinin, "Kasetteki konuşmaların kiminle yapıldığına" ilişkin sorusu üzerine ise şunları söyledi: "Konuşmaların partinin yetkili organlarına yaşadığı sıkıntıları aktaran, bilgilendirme niteliğinde idi. Kiminle konuştuğunu hatırlamıyorum, zaten bilsem anasına kadar takip ettireceğim. Sonra da ananı da al git demeyeceğim" diye konuştu. "Son dönemlerde yaşanan olayların partinizin sizi gözden çıkardığı anlamına geldiğini düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya ise Eryılmaz, "Hayır böyle bir şey yok. Bana belediye başkanlığına aday adayı olmamam şeklinde olumsuz bir şey de söylenmedi. Disipline ilişkin yürütülen soruşturmanın da aday adaylığı sürecimi etkileyen bir tarafı bulunmuyor" yanıtını verdi.

Eryılmaz ayrıca, "Parti içinde 2005 yılında bu tür konular varsa neden ilgili yerlere şikayet ve başvurular bugüne kadar yapılmamış? Savcılığa niye verilmemiş? Sorumlu bir ilçe başkanı susar mı?" diye konuştu.

 

"Melih Gökçek ne yapsa yeridir"

Eryılmaz, Büyükşehir Belediyesi'nin yolsuzlukları gösterilirken, Çankaya Belediyesi'nde de sanki yolsuzluk varmış gibi gösterildiğini söyleyerek, "Bu beni üzüyor. Gökçek'in gösterdiği belgelerin çoğunun düzmece olduğu artık netleşmiş durumda. Artık Melih Gökçek'tir ne yapsa yeridir diyorum" diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler