Bürokratik işlemleri kısıtlama değişikliği

TBMM Genel Kurul'unda Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın 10. maddesinde, AKP'lilerin verdiği önergeyle, 2009 yılı yatırım programında değişiklik yapılması halinde, değişiklik konusu projelerde ihtiyaç duyulan ödenek aktarımlarında söz konusu kısıtlamalar uygulanmayacak.

Yayınlanma: 25.12.2008 - 15:07
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu'nda, 2009 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri sürüyor. Genel Kurul'da Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 10.maddesi üzerinde verilen değişiklik önergesi kabul edildi.
2009 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı'nın Bütçe Uygulamalarına ilişkin Aktarma ve Ekleme işlerini düzenleyen 10. maddesinde verilen önergeyle, 2009 yılı yatırım programında değişiklik yapılması halinde, değişiklik konusu projelere ödenek aktarımına ilişkin düzenlemeye gidildi.

Kabul edilen önergeye göre, "2009 Yılı Programının Uygulanması ve Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karara uygun olarak, 2009 Yılı Programına ek yatırım cetvellerinde yer alan projeler arasında, aktarma yapılması halinde, bu aktarmanın gerektirdiği tertipler arası ödenek aktarması işlemleri (5018 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun sayılı 21. maddesinin 3. fıkrasındaki) sınırlamalara tabi olmaksızın yapılacak."

Söz konusu işlemlerle sınırlı olmak üzere bu fıkrada yer alan yüzde 20 oranı yüzde 100 olarak uygulanacak.  "5018 Sayılı Kamu Mali yönetimi ve Kontrol Kanununun 3. fıkrasında yer alan kısıtlamalar, personel giderlerinden, aktarılmış ödenek tertibinden ve yedek ödenekten aktarma yapılmış ödeneklerden aktarma yapılamayacağını düzenliyor. Böylece, 2009 yılı yatırım programında değişiklik yapılması halinde değişiklik konusu projelerde ihtiyaç duyulan ödenek aktarımlarında söz konusu kısıtlamalar uygulanmayacak"

Önergenin kabul edilmesinin ardından bir açıklama yapan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yapılan değişikliğin tamamen bürokratik muameleleri kısaltmak için yapılan teknik bir değişiklik olduğunu belirterek, "Başka bir düşünce ile getirilmemiştir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler