Babacan'a Atatürk resimleri soruldu

CHP İzmir Milletvekili Abdurrezzak Erten, dış temsilciliklere Atatürk resmi asılıp asılmadığını meclis gündemine taşıdı. CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 60. Hükümetin kuruluşundan bu yana geçen sürede Başbakanlığa, hangi bakanlıklardan kaç atama kararnamesinin geldiğini, bunlardan kaçının geri çevrildiğini sordu.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 15:17
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Abdurrezzak Erten, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, ''Gönderilmişse bu genelge resimlerin asılmaması yönünde midir? Şam Büyükelçiliği kabul salonunda Başbakanın, Cumhurbaşkanının resimleri var mıdır? Aynı salona Atatürk'ün resmi neden asılmamıştır?'' diye sordu.

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 60. Hükümetin kuruluşundan bu yana geçen sürede Başbakanlığa, hangi bakanlıklardan kaç atama kararnamesinin geldiğini, bunlardan kaçının geri çevrildiğini sordu. Aynı dönemde Cumhurbaşkanlığına, kaç atama kararnamesinin gönderildiğini de öğrenmek isteyen Çöllü, ''İstisnai kadrolara atama yoluyla ilk kez devlet memurluğuna girenlerden, daire başkanlığı ve daha üst kadrolara atananların sayısı nedir?'' sorusunu yöneltti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler